Σπανούλης - Σαμοντούροβ: Ήττα στον τελικό του Next Generation Tournament

Νίκος Καρφής
H U18 Next Generation Select Team των Σπανούλη και Σαμοντούροβ δεν τα κατάφερε στον τελικό του Next Generation Tournament και γνώρισε την ήττα με 82-61 από την U18 Mega Mozzart Belgrade.

Δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν την κορυφή στο Next Generation ο Βασίλης Σπανούλης με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ. Ο θρύλος της Euroleague, Kill Bill στον πάγκο και ο πρώην της ΔΕΚΑ και νυν του Παναθηναϊκού, Σαμοντούροβ ηττήθηκαν με 82-61 στον τελικό του Next Generation Tournament από την U18 Mega Mozzart Belgrade που κατέκτησε τον τίτλο. Ο Σπανούλης πάντως πριν το τζάμπολ, βρήκε την ευκαιρία να κάνει τα σουτ του, στάζοντας 3/3 τρίποντα. Δεν ξεχνιέται η τέχνη.

H U18 Next Generation Select Team του V-Span, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στο τελευταιο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε με25-10 επιμέρους υπέρ των Σέρβων. Η τρίτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 57-51, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος η ομάδα του Kill Bill δεν βρήκε τις λύσεις άμυνα και επίθεση,

Για τους ηττημένους ο Σαμοντούροβ είχε 9 πόντους με 3/4 δίποντα και 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Περέν και Γιόβιτς είχαν από 11 πόντους. Στον αντίποδα 21 είχε ο Τζούρισιτς, 19 ο Γέλαβιτς και 16 πόντους με 11 ριμπάουντ ο Μπαγκαγιόκο.

Στο γήπεδο βρέθηκε Ο CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου αλλά και σπουδαίοι παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Νίκος Ζήσης, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς και ο Ραμούνας Σισκάουσκας.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 32-39, 57-51, 82-61