Αταμάν: «Ας το ακούσουν καλά τα ελληνικά media, θα είμαστε πρωταθλητές»

Newsroom
Οι Εργκίν Αταμάν και Σέιν Λάρκιν εκπροσώπησαν την Αναντολού Εφές στην συνέντευξη Τύπου του Final 4 ενόψει του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό (19/5, 19:00), με τον Τούρκο προπονητή να κλέβει και πάλι την παράσταση με τις δηλώσεις του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε και πάλι την αυτοπεποίθησή του για την ομάδα του επιμένοντας ότι η ομάδα του θα καταφέρει στο τέλος να κατακτήσει το τρόπαιο.

Για το γεγονός ότι πέρυσι πανηγύρισαν σε άδειο γήπεδο και ότι φέτος θα είναι διαφορετικά με την παρουσία των φιλάθλων: «Ήταν εκπληκτικό που πήραμε πέρυσι το τρόπαιο. Βέβαια το απολαύσαμε και το πανηγυρίσαμε στα αποδυτήρια μαζί με επιτελείο, παίκτες και τις οικογένειές μας. Όμως όλη Τουρκία έζησε αυτήν την δόξα. Εάν τα καταφέρουμε και φέτος θα είναι πιο διασκεδαστικό όταν θα σηκώσω τις γροθιές μου στον αέρα γιατί θα έχουμε και πάλι τους φιλάθλους μας. Θα δούμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για τις δηλώσεις σιγουριάς του: «Δεν ήταν εύκολη η σεζόν για εμάς. Ακόμα και πέρυσι δεν ξεκινήσαμε καλά ωστόσο βρήκαμε τον ρυθμό μας στο δεύτερο μισό της EuroLeague. Ήμουν σίγουρος ότι εάν βρίσκαμε ρυθμό στα playoffs θα συνεχίζαμε και στο Final 4. Έχουμε σπουδαίους παίκτες και επιτελείο. Καταφέραμε στο πιο σημαντικό σημείο να βρούμε το μπάσκετ μας. Αυτήν την αυτοπεποίθηση θέλω να δώσω και στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να αντεπεξέλθουμε με το μειονέκτημα της έδρας. Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος η Αρμάνι Μιλάνο. Τώρα είμαστε εδώ και στόχος μας είναι να νικήσουμε.»

Για το αν είναι δύσκολο να διατηρήσει τα σκήπτρα η Εφές: «Προφανώς ήταν μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις. Όλοι ήθελαν να μας νικήσουν από τη στιγμή που ήμασταν οι πρωταθλητές. Και είχαν μεγαλύτερο κίνητρο. Έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο τους αντιπάλους μας. Όμως νομίζω ότι μας βοήθησε αυτή η κατάσταση. Είχαμε βέβαια και τους τραυματισμούς και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Τωρα είμαστε έτοιμοι και ως ομάδα να υπερασπιστούμε τα πρωτεία μας . Είναι κάτι που πρέπει να το ακούσουν αυτό, ειδικά τα ελληνικά media. Θα είμαστε πρωταθλητές».

Για το άγαλμα στην Τουρκία προς τιμήν του ίδιου και των παικτών του μετά την περσινή κατάσταση: «Σίγουρα, αυτό που έγινε είναι τιμή μας. Η τελετή στην Κωνσταντινούπολη για το άγαλμα ήταν για εμάς, για τον τίτλο της Euroleague. Αυτή η ομάδα το άξιζε την τελευταία τριετία. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας».

@Photo credits: eurokinissi