Κέβιν Ντουράντ: Ετσι έζησε το Ολυμπιακός-Μονακό, ποπκόρν, πίτσα, χειρονομίες και... «μου θυμίζεις την μάνα μου!»

Το Gazzetta σας παρουσιάζει πως έζησε ο superstar των Μπρούκλιν Νετς το 5ο παιχνίδι της σειράς Ολυμπιακού-Μονακό από τα επίσημα του ΣΕΦ. Γιατί δεν κάθισε δίπλα στον αγωνιστικό χώρο (αν και το ζήτησε) και τι συζήτησε με τον διοικητικό ηγέτη του Ρεθύμνου, Κωστή Ζομπανάκη στην ανάπαυλα.

Αν μη τι άλλο, από μπασκετικής άποψης, ήταν ο πλέον υψηλός καλεσμένος που έδωσε το παρών χθες βράδυ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Το video που τράβηξε όταν άναψαν τα καπνογόνα στις κερκίδες και ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, με τίτλο “Η Αποκάλυψη” (“The Apocalypse”), μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο είχε 57.700 likes, 5.894 retweets και 1872 σχόλια.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαφήμιση που έγινε – παγκοσμίως αλλά και στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ – στον Ολυμπιακό μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Είδατε τι μπορεί να κάνει μία φιλία που αναπτύχθηκε στα μέσα της περυσινής σεζόν, όταν ο Μάικ Τζέιμς υπέγραψε στους Νετς και γνωρίστηκε με τον Κέβιν Ντουράντ;

Η φιλία τους διατηρήθηκε και φέτος, που δεν φόρεσαν την ίδια φανέλα και στην πρώτη ευκαιρία, ο “KD” ναύλωσε ιδιωτικό αεροπλάνο και πετάχτηκε μέχρι το Μοντεκάρλο για διακοπές! Εκεί συνάντησε και πέρασε ξένοιαστες στιγμές με το φιλαράκι του, μην παραλείποντας να δώσει το παρών στο Game 4 της σειράς με τον Ολυμπιακό, για να στηρίξει την προσπάθεια των Μονεγάσκων να φτάσουν στο Final 4.

O 33χρονος δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και FinalsMVP με τους Ουόριορς (2017 & 2018), μάλιστα, γλυκάθηκε από την νίκη της Μονακό και αποφάσισε να έρθει και στο καθοριστικό Game 5, συνδυάζοντας την παρουσία του στο γήπεδο και με ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο ατζέντης του Μάικ Τζέιμς, Αλέξανδρος Κατσαρός που κανόνισε όλα τα διαδικαστικά, επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και ζήτησε να κρατηθούν μερικές θέσεις δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, για τις ανάγκες του Ντουράντ και των συνοδών του.

Ορθώς πράττοντας, οι «ερυθρόλευκοι» του εξήγησαν ότι σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο και για λόγους ασφαλείας τον τοποθέτησαν στις θέσεις των επισήμων. Δίπλα στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πιο πάνω από τις θέσεις στις οποίες κάθονται ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο Ντουράντ έφτασε στο γήπεδο ταυτόχρονα με το τζάμπολ και συνοδευόταν από τους εκπροσώπους και τον προσωπικό assistant του Μάικ Τζέιμς, τους σωματοφύλακές του και τον Αμερικανό σεντερ του Περιστερίου, Ντάνι Αγκμπελίς. Βολεύτηκε στην καρέκλα του, κρεμώντας τα πόδια του στο από κάτω κάθισμα που ήταν κενό, χαιρέτησε εγκάρδια τον Σπανούλη και μπήκε πολύ γρήγορα στο κλίμα του αγώνα.

Χειροκρότησε πολύ ζεστά τα πρώτα καλάθια των φιλοξενουμένων και μέχρι να ακούσει τα πρώτα περιφερειακά μπινελίκια από την VIP πτέρυγα, έφτασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί, ζητώντας από τους διαιτητές να χρεώσουν με τεχνική ποινή τον Ντόρσεϊ (σχημάτισε το “Τ”) μετά από μία έντονη διαμαρτυρία.

Στην πορεία χαμήλωσε τους τόνους και ενδεχομένως ο Έλληνας ατζέντης του Τζέιμς (πιθανά να τον συμβούλεψε σχετικά) να ήταν ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτό. Πανηγύρισε πάντως με σφιγμένη την γροθιά το κάρφωμα και φάουλ του Ντόντα Χόλ, έδειξε τον ουρανό μετά το εκπληκτικό τρίποντο του πρώην συμπαίκτη του από τις 45 μοίρες για το 89-86 και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του στο γκολ-φάουλ του Χασάν Μάρτιν λίγο νωρίτερα.

Ήταν άκρως παραστατικός δείχνοντας ως αντικανονική την κίνηση του Αμερικανού με τον αγκώνα σε μία παράβαση που τον έστειλε στην γραμμή των βολών, ενώ έπιασε το κεφάλι του, τραβώντας τα μαλλιά του, στο κάρφωμα του Φαλ που πήγε την διαφορά στο +3 (84-81 στο 36'11'').

Σε όλα τα κενά διαστήματα, ασχολούνταν με το τηλέφωνό του, απαντούσε σε μηνύματα ή χάζευε στο διαδίκτυο, απόλαυσε ένα κομμάτι pizza και μερικά popcorn και χρησιμοποίησε την κάμερα του κινητού σαν καθρέφτη για να σκουπιστεί από τα ψίχουλα.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που προσπάθησαν να πλησιάσουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους για μία φωτογραφία. Με το που έφταναν στα πέντε μέτρα και εισέπρατταν το βλέμμα των bodyguards, απλά οπισθοχωρούσαν.

Ο μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος όχι απλά του μίλησε, αλλά κάθισε και δίπλα του και έπιασε ολόκληρη συζήτηση μαζί του, ήταν ο πρώην διοικητικός ηγέτης του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης, ο οποίος διατηρεί στενή φιλία με τον εκπρόσωπο του Τζέιμς, Αλέξανδρο Κατσαρό.

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Λόντον Τάουερς, που έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στην ΕΟΚ και μιλάει εξαιρετικά αγγλικά (φοίτησε στο Harvard), αντάλλαξε απόψεις μαζί του για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ντουράντ εκτός ΝΒΑ, για το αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο αλλά και τις δομές του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κάποια στιγμή όταν ο πάγος είχε σπάσει για τα καλά και ο “KD” δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο Κωστής Ζομπανάκης τον ρώτησε «αν σκέφτεται κάποια στιγμή να παντρευτεί» και ο άσος των Νετς, έσκασε στα γέλια λέγοντάς του «μου θυμίζεις την μάνα μου και τον πατέρα μου...»

Γενικά έδειξε ότι ήταν ένας πολύ ευχάριστος συνομιλητής με ενδιαφέρον να μάθει και απόλαυσε κάθε δευτερόλεπτο της παρουσίας του στο ΣΕΦ. Η απόφασή του να παρατείνει για λίγο την παρουσία του στην Αθήνα και να απολαύσει τις ομορφιές της χώρας μας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.