Euroleague: Η Βιλερμπάν κατέκτησε το Next Generation Tournament του Βελιγραδίου

Ευαγγελος Στελλάκης
Η Βιλερμπάν νίκησε με 80-73 τον Ερυθρό Αστέρα στον τελικό του Next Generation Tournament του Βελιγραδίου και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά των U18.

Την πρώτη θέση στο τουρνουά νέων της Euroleague πανηγυρίζει η Βιλερμπάν του κόουτς Πιέρ Πάρκερ, αδερφού των Τόνι και Τι Τζέι Πάρκερ, καθώς επιβλήθηκε με διαφορά επτά πόντων στον μεγάλο τελικό της "Basket City" με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 16χρονος γκαρντ-φόργουορντ Κιλιάν Μαλγουαγιά με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τους Ουϊμπό και Ουϊνσού να προσθέτουν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι έμειναν χωρίς πόντο στα τελευταία 5'53'' του τελικού, 19 πόντους σημείωσε ο Βουντραγκόβιτς, ο οποίος όμως... σίγησε μετά το αρχικό δεκάλεπτο.

Η Βιλερμπάν ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην τελική φάση του ANGT, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο περιθώριο του Final 4 της Euroleague, τον προσεχή Μάιο.

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, Next Generation Team Belgrade, τερμάτισε στην 4η θέση του τουρνουά, μετά την ήττα της με 61-57 στον μικρό τελικό από την Τοφάς.

Η τελική κατάταξη του τουρνουά

  1. Βιλερμπάν
  2. Ερυθρός Αστέρας
  3. Τοφάς
  4. Next Generation Team Belgrade
  5. Βαλένθια
  6. Μέγκα
  7. Λιετκαμπέλις
  8. Παρτίζαν
@Photo credits: euroleague.net