Φοντέκιο ενόψει Παναθηναϊκού: «Όταν υπάρχει συγκέντρωση, είμαστε ομάδα υψηλού επιπέδου»

Ευαγγελος Στελλάκης
Η Μπασκόνια φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (28/1, 21:00) στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική της Euroleague κι ο Σιμόνε Φοντέκιο στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

Ο Ιταλός διεθνής φόργουορντ των Βάσκων δήλωσε αρχικά: «Κάνουμε δουλειά, είχαμε κάποιους παίκτες που νόσησαν κορονοϊό, όμως κάνουμε ο,τι μπορούμε. Η Euroleague είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση. Έχουμε 7 νίκες αλλά η ζώνη των playoffs είναι στις 10 αυτή τη στιγμή. Αν καταφέρουμε να πάρουμε μερικές μαζεμένες νίκες, θα έχουμε τις πιθανότητες μας».

Ο 26χρονος φόργουορντ πρόσθεσε πως «πρέπει να δώσουμε έμφαση στους εαυτούς μας, καθώς και στην δουλειά μας. Όταν υπάρχει συγκέντρωση, είμαστε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Όταν τη χάνουμε όμως, κινούμαστε στην μετριότητα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό το κομμάτι, ούτως ώστε να παρουσιάζουμε συγκέντρωση καθ' όλη την διάρκεια του 40λεπτου».

Ο Φοντέκιο μετρά φέτος 11.4 πόντους με 41% στο τρίποντο, 4.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά 25:53 λεπτά κατά μέσο όρο, έχοντας πραγματοποιήσει 19 εμφανίσεις στην Euroleague.

@Photo credits: EUROLEAGUE.NET