Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ: «Εδώ διακυβεύεται η καριέρα μου, δεν πρέπει να τελειώσει έτσι»

Σταυρούλα Μουστακάτου
Ο διεθνής γκαρντ της Αρμάνι που από τα τέλη Οκτώβρη παραμένει εκτός δράσης για την ομάδα μετά από θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο ντόπινγκ μίλησε μέσω ανάρτησης για τα όσα... κινδυνεύουν να χαθούν από την τιμωρία του.

Ο Ρικάρντο Μορασκίνι, είχε βρεθεί θετικός σε στεροειδές αναβολικό μετά από έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε και τέθηκε εκτός δραστηριοτήτων από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ιταλός γκαρντ προχώρησε την Δευτέρα (03/01) σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, με την οποία αποκάλυψε πως τα νέα δεν είναι ευνοϊκά για εκείνον.

Το αρμόδιο δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε πως κάνει δεκτό το αίτημα για την τιμωρία του, με τον ίδιο να εκφράζει την αγωνία για το μέλλον τονίζοντας πως θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επιστροφή του στα γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανάρτηση:

«Σήμερα το πρωί έλαβα τα νέα που νόμιζα, και ήλπιζα ότι δεν θα έρχονταν. Το TNA (Εθνικό Δικαστήριο Ιταλίας για υποθέσεις Ντόπινγκ) αποφάσισε να δεχθεί τον αποκλεισμό που ζήτησε η Εισαγγελία.

Λυπάμαι ειλικρινά και είμαι δύσπιστος για ό,τι συμβαίνει. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ίδια Εθνική Εισαγγελία κατά του Ντόπινγκ αναγνώρισε ότι η θετικότητά μου ΔΕΝ οφείλεται σε εκ προθέσεως γεγονός. Δηλαδή, κατάλαβαν ότι ΠΟΤΕ δεν πήρα κάτι εθελοντικά. Όλα αυτά προέρχονται από έμμεση «μόλυνση», δηλαδή από επαφή με άτομο που χρησιμοποιούσε, εν αγνοία μου, θεραπευτικό σπρέι που περιείχε την ουσία (αγοράστηκε στο φαρμακείο με τη συμβουλή του ίδιου του φαρμακοποιού ...). Τώρα περιμένω να διαβάσω τους λόγους της απόφασης (με τους δικηγόρους μου) να ασκήσω έφεση και να διευκρινίσω αυτή την τρομερή ιστορία. Γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι ένας καθαρός άνθρωπος, με αξίες και που παίζει μεταξύ των επαγγελματιών εδώ και 15 χρόνια, ακολουθώντας πάντα τους ηθικούς κανόνες αυτού του αθλήματος. Εδώ διακυβεύεται η καριέρα μου, η δουλειά για την οποία έχω κάνει τεράστιες θυσίες από τότε που ήμουν 6 ετών, για την οποία έδωσα τα πάντα για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου και τους στόχους μου και να φτάσω στα υψηλότερα επίπεδα. Διακυβεύεται η εθνική ομάδα που έχω ανακτήσει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχει ένα κομμάτι της ζωής μου και το μέλλον μου που διακυβεύεται. Έτσι, όσο μπορώ, θα αγωνιστώ για να να ακουστούν οι λόγοι μου και να επιστρέψω στο γήπεδο το συντομότερο δυνατόν. Έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες σε αυτό το μονοπάτι και θα συνεχίσω να το κάνω με το κεφάλι ψηλά. Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήταν κοντά μου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Και αυτούς που θα συνεχίσουν να το κάνουν. Πάμε για αυτό...!»