Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 72-80: Πέρασαν από το Μόναχο και συνεχίζουν αήττητοι οι Καταλανοί

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το Audi Dome του Μονάχου, επικρατώντας εύκολα της Μπάγερν με σκορ 72-80 και κάνοντας το 2-0 στην EuroLeague.

Το καλεντάρι της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Audi Dome για την αναμέτρηση με την Μπάγερν.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέβαλε τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Μόναχο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους γηπεδούχους, φτιάχνοντας σερί στη διοργάνωση και ρίχνοντας τους Βαυαρούς στο 0-2.

Η διαφορά έφτασε στο +16 στο τέλος της γ' περιόδου (47-63) για τους φιλοξενούμενους που δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς. Το μόνο που κατάφερε η Μπάγερν ήταν να μαζέψει τη διαφορά, κάνοντας επιμέρους σκορ 25-17 στο τέταρτο δεκάλεπτο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μπαρτσελόνα έχτισε από νωρίς διαφορά που διατήρησε ως το φινάλε αφού άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο.

OΙ MVPs: Ο Κόρι Χίγκινς (16π., 5ασ., 3ριμπ., 2κλ.) και ο Νίκολα Μίροτιτς (11π., 4ριμπ., 3ασ.) έκαναν τη διαφορά για την Μπαρτσελόνα.

O ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κόρεϊ Ουόλντεν είχε 5 πόντους, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 23:49.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπράντον Ντέιβις σκόραρε 15 πόντους για τους Καταλανούς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 50% της Μπαρτσελόνα στο τρίποντο (9/18).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η προσπάθεια της Μπάγερν να αντιδράσει στο φινάλε, δίχως επιτυχία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Μπάγερν και διπλασίασε τις νίκες της στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-44, 47-63, 72-80.