Τζινόμπιλι: 17 χρόνια από το «τρελό» buzzer beater στην Αθήνα! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Τζινόμπιλι: 17 χρόνια από το «τρελό» buzzer beater στην Αθήνα! (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από τη μέρα που ο Μάνου Τζινόμπιλι σημείωνε το πιο «τρελό» buzzer beater στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη Αθήνας, το οποίο έμελλε να αποδειχθεί «χρυσό» στη συνέχεια της διοργάνωσης για λογαριασμό της Αργεντινής.

15 Αυγούστου 2004. Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και στο κλειστό του Ελληνικού η Αργεντινή αντιμετώπιζε τη Σερβία.

O Μάνου Τζινόμπιλι έριχνε στο καναβάτσο τους Σέρβους στο πρώτο ματς των ομίλων ακριβώς με την εκπνοή του αγώνα, χαρίζοντας στην «αλμπισελέστε» μια... ανέλπιστη νίκη! Συγκεκριμένα απέμεναν 3,8 δευτερόλεπτα για το τέλος και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς είχε δώσει προβάδισμα στην -τότε- ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 82-81.

Παρόλα αυτά η Αργεντινή κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση και ο Αργεντινός γκαρντ με ένα off balance σουτ μπροστά από τον Ρακότσεβιτς στα 0.7'' χάρισε τη νίκη στην Αργεντινή με 83-82! «Δεν σκέφτηκα τίποτα. Απλά περίμενα την πάσα για να σουτάρω» είχε πει λίγο μετά το τέλος του δραματικού αγώνα.

Ο σταρ των Αργεντινών ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους, ενώ τον είχαν ακολουθήσει οι Νοτσιόνι και Σκόλα με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

AdTech AdΓια τους Σέρβους ο Ραντμάνοβιτς είχε πετύχει 21 πόντους, ενώ οι Ρακότσεβιτς και Μποντιρόγκα είχαν προσθέσει από 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα