Το γήπεδο όπου μεγαλούργησε ο Κώστας Πετρόπουλος πήρε το όνομά του! (pics)

Gazzetta team
Το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι όπου μεγαλούργησε ο Κώστας Πετρόπουλος στην Πάτρα πήρε το όνομα του «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ!

Ο Κώστας Πετρόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους αθλητές της μπασκετικής ιστορίας της Ελλάδας τιμήθηκε με την ύψιστη τιμή αφού το γήπεδο όπου έδωσε πολλές από τις αγωνιστικές του παραστάσεις στο Κουκούλι της Πάτρας πήρε το όνομα του!

Η απόφαση για τη μετονομασία είχε παρθεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ τον Νοέμβριο, σε μια κίνηση που αποτελεί αναγνώριση για έναν αθλητή που διέπρεψε με τις επιδόσεις του εντός παρκέ και τον χαρακτήρα του εκτός αυτού.

«Ο Κώστας ήταν σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Κώστας Πετρόπουλος τόνισε από την πλευρά του: «Είμαι ευγνώμων που ασχολήθηκα με ένα άθλημα μου έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψω κυριολεκτικά σ' άλλους κόσμους. Ο αείμνηστος Θάνος Μικρούτσικος είχε πει ότι ο Κώστας Πετρόπουλος χορεύει στο φτερό του καρχαρία. Είναι πολύ τιμητικό και κάνω την αναφορά για να τιμήσω τη μνήμη του Θάνου, του οποίου το ταλέντο λάτρευα. Είναι μια μεγάλη βραδιά για εμένα. Πρέπει να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, τα τρία μου παιδιά, την οικογένειά μου, τον αδελφό μου Τάκη, ήταν οι άνθρωποι που πάντα στάθηκαν δίπλα μου. Ευχαριστώ πολύ, ήταν μεγάλη τιμή για εμένα».

Το παρών στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Ιωαννίδης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Γ.Γ. της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης.