Μπαγκάτσκις: «Η... μισή Μπάμπεργκ ο Ζήσης, χαζά τα 18 λάθη»

Κάτια Πετροπούλου
Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις στάθηκε στην σημαντική απουσία του Νίκου Ζήση από το ματς με την ΑΕΚ και τα πολλά λάθη που έκανε η Μπάμπεργκ.

Ο Λετονός προπονητής σχολίασε στην Συνέντευξη Τύπου: «Παίξαμε χωρίς τον Νίκο, που είναι ο άνθρωπος που χειρίζεται καλά την μπάλα. Σε αυτό το κομμάτι ίσως είναι το 50% της ομάδας μας. Κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε έξτρα πόντους στην ΑΕΚ. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, γιατί ξέραμε πως η ΑΕΚ είναι ομάδα που πιέζει και οδηγεί σε λάθη. Κάναμε 18 λάθη και αυτό ήταν καθοριστικό για μας. Πάντως κρατώ ότι ήμασταν μέσα στο παιχνίδι σε όλο το ματς, αλλά κάναμε πολλά χαζά λάθη και δεν ήμασταν σκληροί κι επιθετικοί στην άμυνα. Κάναμε το πρώτο φάουλ στο ματς μισό λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Δεν μπορώ να έχω παράπονο για την επίθεση, όταν έχουμε τόσο υψηλό σκορ παρά τα προβλήματά μας. Μας έλειψε ένας χειριστής και επιθετικότητα στην άμυνα».

Όσο για το πόσο θα λείψει από τη δράση ο Νίκος Ζήσης ανέφερε: «Περίπου 2-3 εβδομάδες. Ο Νίκος είναι "μαχητής" και είδατε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα μας».

Από πλευράς παικτών, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ πρόσθεσε: «Κάναμε πολλά λάθη που έδωσαν εύκολους πόντους στην ΑΕΚ. Νομίζω πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σκοράραμε αρκετά, αλλά δεν ήμασταν αρκετά προσεκτικοί στην επίθεση και σκληροί στην άμυνα».