Ζιελόνα Γκόρα - Άρης 72-80 (pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Με μαγική εμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη ο Άρης έκανε εντυπωσιακό πέρασμα (72-80) από την έδρα της Ζιελόνα Γκόρα αυξάνοντας τις ελπίδες πρόκρισής του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο 23χρονος γκαρντ έκανε τρομερά πράγματα στο παρκέ γεγονός που πιστοποιείται μέσα από τη γλώσσα των αριθμών καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και εννιά ασίστ. Γενικά ο Άρης πραγματοποίησε την πιο μεστή φετινή εμφάνισή του σημειώνοντας για πρώτη φορά 80 πόντους!

Μέσα από την αποτελεσματική άμυνά του, ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Η ελληνική ομάδα κατέστρεψε πολλές επιθέσεις των Πολωνών, τους ανάγκασε να σουτάρουν από μακρινή απόσταση (σ. σ. και είχαν 3/14 τρίποντα) και παράλληλα δεν τους επέτρεψε να βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ. Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τους «κίτρινους» ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης καθώς με οκτώ πόντους, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα ήταν ο κύριος λόγος που ο Άρης ξέφυγε στο σκορ μετά το 12-15 της πρώτης περιόδου.

Για την ακρίβεια, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με 0-7 σερί στη δεύτερη περίοδο (12-22, 11:30) στη διάρκεια της οποίας είχε καλύτερη επιθετική λειτουργία βρίσκοντας πόντους και στοtransition game και περνώντας μπάλα στη ρακέτα (όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις). Η Ζιελόνα Γκόρα επίσης βρήκε… σκορ μέσα από τις ατομικές ενέργειες του Φλόρενς και του Μοκρός, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Άρη στη διατήρηση της διαφοράς (25-33, 16’) μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (32-38).

Η Ζιελόνα Γκόρα έπαιξε πιο επιθετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε περισσότερες συνεργασίες στο παρκέ με τελικό αποδέκτη τον Ντραγκίτσεβιτς (σ. σ. σημείωσε οκτώ πόντους στην 3η περίοδο) και με 9-0 σερί μετέτρεψε το 36-44 σε 45-44(26’). Εκεί ο Άρης είχε σωστή αντίδραση καθώς έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα, επιθετικά πήρε πολλά από τον Κιθ Μπένσον και με δικό του επιμέρους σκορ προηγήθηκε με 51-56 στο τέλος της περιόδου.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έβαλε τη σφραγίδα του στην τελευταία περίοδο καθώς τα δικά του τρίποντα – όπως κι αυτά του Γκάρι Μπελ – διαμόρφωσαν συνθήκες νίκες στους «κίτρινους». Μάλιστα η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 12 πόντων (57-69, 34’) για τον Άρη. Οι προσπάθειες των Ντραγκίτσεβιτς, Σάβοβιτς για την ανατροπή ανακόπηκαν δια χειρός των δύο παραπάνω παικτών του Άρη για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Γιάννης Αθηναίου διαμορφώνοντας το 71-80(39’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης σούταρε με πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας χάρη στους Μποχωρίδη-Μπελ, κυρίως όμως βρήκε πολλές συνεργασίες στην επίθεση σημειώνοντας για πρώτη φορά φέτος πάνω από 71 πόντους.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 22 πόντους (7/11 σουτ), εννιά ασίστ, τρία κλεψίματα και κυρίως ύψωσε ανάστημα κάθε φορά που οι Πολωνοί προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γκάρι Μπελ έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ που πήρε με ποσοστό ευστοχίας 67%, ενώ ο Κιθ Μπένσον

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κελάτι, Γκετσεβίτσιους και Κόζαρεκ που συνθέτουν τη δύναμη πυρός της Ζιέλονα Γκόρα πρόσφεραν 12 πόντους με 3/17 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αντίδραση του Άρη από το 26’ έως το 28’. Η Ζιέλονα Γκόρα απέκτησε το προβάδισμα με 45-44 αλλά η ελληνική ομάδα με επιμέρους σκορ 2-10 σε 120 δευτερόλεπτα ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα (47-54).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Με εξαίρεση τα λάθη που έκανε στην 3η περίοδο ο Άρης έχει πολλά πράγματα να κρατήσει από το παιχνίδι. Η Ζιέλονα Γκόρα σούταρε 23% στο τρίποντο κι ενώ στους προηγούμενους αγώνες είχε 44%!

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 32-38, 51-56, 72-80.