Ρίτας: Ξεπερνούν τις 600 χιλ. ευρώ τα έσοδα της από την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ευαγγελος Στελλάκης
Η Ρίτας κατέκτησε το πρωτάθλημα Λιθουανίας για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, γεγονός που αναμένεται να γεμίσει τα ταμεία της με περισσότερες από 600 χιλ. ευρώ, από FIBA κι LKL.

Η Ρίτας έχει ανέβει ξανά από χθες (7/6) στον λιθουανικό θρόνο, για πρώτη φορά μετά το 2010, καθώς επικράτησε με 4-1 νίκες στη σειρά των τελικών έναντι της Λιετκαμπέλις.

Όπως μετέδωσε το BasketNews, η νέα πρωταθλήτρια της LKL αναμένεται να γεμίσει τα ταμεία της με περίπου 635 χιλιάδες ευρώ, τα οποία αποτελούν το σύνολο διαφόρων πριμ για την κατάκτηση του τίτλου, προερχόμενα από τη FIBA καθώς και την λιθουανική Λίγκα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρίτας θα λάβει 520.000 ευρώ από το Basketball Champions League (400 χιλ. ως πρωταθλήτρια στη χώρα της & 120 χιλ. από τη συμμετοχή της στο BCL) και 115.000 ευρώ από την LKL (76 χιλ. ως πρωταθλήτρια και 39 χιλ. για τις 26 νίκες της στην Regular Season).

Αντίθετα, η δεύτερη της τελικής κατάταξης, Λιετκαμπέλις, θα εισπράξει περίπου 95 χιλ. από την LKL, ενώ η τρίτη Ζάλγκιρις Κάουνας θα βάλει 85 χιλ. στα ταμεία της.

@Photo credits: Facebook: BC RYTAS, Vilnius