Άρης-Ιωνικός 74-62: Τελείωσε το μαρτύριο (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης επικράτησε του Ιωνικού με 74-62, εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία κι έχει λόγο να χαμογελάσει μόνο για την τρομερή απόδοση του 19χρονου Όμηρου Νετζήπογλου (22π.) ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη μόλις στο 2ο επαγγελματικό παιχνίδι του .

Ο Άρης ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ η αξία του αγώνα για τον Ιωνικό ήταν εξίσου μεγάλη στην προσπάθεια που κάνει για τη συμμετοχή στα Playoffs του Πρωταθλήματος. Λίγο πριν το τζάμπολ η ΚΑΕ Άρης κοινοποίησε την απουσία του Κουίντον Ντεκόζι και σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Αμερικανός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση. Οι «κίτρινοι» έβαλαν τέλος στο φετινό μαρτύριο με τη νίκη τους έχοντας πρωταγωνιστή τον Όμηρο Νετζήπογλου.

Ο 19χρονος ήταν το πρόσωπο του πρώτου δεκαλέπτου καθώς αυτός «έφτιαξε» τη διαφορά των επτά πόντων (9-2, 3’) και γενικώς ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση για τον Άρη στην επίθεση με τους 10 πόντους που πέτυχε σ’ αυτό το διάστημα. Ο Ιωνικός άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα όταν άρχισε να βάζει έξω από τα 6.75 και μείωσε σε 20-18 στο τέλος της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο, για την ακρίβεια ο Άρης βρήκε πόντους μόνο από τους Μίλαν Μιλόσεβιτς (12π.), Δημήτρη Φλιώνη καθώς Τσάλμερς και Λιτλ ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές για την ομάδα τους. Ο Ιωνικός βασίστηκε περισσότερο στους Χόλογουελ (8π.), Τολιόπουλο (8π.) και είχε αντίδραση όταν ο Άρης αποπειράθηκε να ξεφύγει στο σκορ (32-26, 18’). Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 34-32.

Μιλόσεβιτς και Νετζήπογλου φρόντισαν για το +10 (49-39) του Άρη έπειτα από (περίπου) τέσσερα αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Προηγήθηκε η αποχώρηση του Γιάννη Κουζέλογλου – υπέστη διάστρεμμα – έπειτα από 100’’ στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Άρης θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη διαφορά αλλά ό,τι κλέψιμο έκανε, το μετέτρεπε σε λάθος. Έτσι ο Ιωνικός μείωσε σε 54-49 (27.30). Οι «κίτρινοι» βρήκαν μαξιλαράκι στους έξι «ξεκούραστους» πόντους του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (60-49), για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 61-53.

Οι δύο ομάδες έδωσαν τρομερά κακή παράσταση στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου (63-54). Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Άρη καθώς οι «κίτρινοι» διατήρησαν τη διαφορά (68-56) με την είσοδο στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα καθώς ο Ιωνικός δεν μπορούσε να βρει σκορ σουτάροντας με πολύ άσχημα ποσοστά. Ο Νετζήπογλου φρόντισε να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του με τέσσερις πόντους και διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και βρήκε τον ήρωα που αναζητούσε απελπισμένα στο πρόσωπο του νεαρού Νετζήπογλου. Οι «κίτρινοι» βασίστηκαν επίσης στα επιθετικά ριμπάουντ και το καλό ποσοστό ευστοχίας τους στα σουτ εντός παιδιάς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο 19χρονος Όμηρος Νετζήπογλου έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, ομοίως και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάριο Τσάλμερς ήταν άστοχος, αλλά έδωσε δημιουργία και δύο μεγάλα τρίποντα για την ομάδα του όταν αυτή δεν μπορούσε να βρει τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μάριο Λιτλ και Γιάννης Κουζέλογλου. Κακό παιχνίδι από τον Πρίντζετ για τον Ιωνικό.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα του Άρη στην τελευταία περίοδο καθώς αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει με +14 (70-56).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες ήταν τραγικές στην transition επίθεση επιδεικνύοντας μοναδική ικανότητα στην μετατροπή ενός πλεονεκτήματος σε μειονέκτημα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Χόλογουελ στον Νετζήπογλου στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 34-32, 61-53, 74-62