Λάρισα - ΑΕΚ 76-75: Μοιραίος ο Λάνγκφορντ, διαστημικός ο Σμιθ! (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
O Τζέρι Σμιθ με 30 πόντους και το νικητήριο σουτ οδήγησε τη Λάρισα (4-9) στη νίκη επί της ΑΕΚ (9-4). Διαστημικό πρώτο ημίχρονο για τους Λαρισαίους με 11/13 τρίποντα!

Ο Τζέρι Σμιθ (30π., 6/7 τρίποντα) ήταν από άλλο... πλανήτη! Και η ΑΕΚ στον δικό της κόσμο. Για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, ο νικητής του αγώνα ήταν ξεκάθαρος. Η Λάρισα με... προίκα το απίθανο 11/13 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου είχε βάλει στη γωνία την ΑΕΚ και έπαιζε μαζί της!

Μέχρι που η ΑΕΚ άλλαξε πρόσωπο και άμυνα και έκανε το ματς ντέρμπι.

Στο φινάλε, το δίδυμο Ουέμπ – Σμιθ αποδείχτηκε «λίρα εκατό» για τους Λαρισαίους. Η ΑΕΚ είδε τον Κιθ Λάνγκφορντ (19π., με 5/18 σουτ) να χάνει το τελευταίο σουτ του αγώνα. Ο Ουέμπ, στον τελευταίο του αγώνα με τη Λάρισα, αφού αναχωρεί για να αγωνιστεί στην Ισπανία ήταν καταλυτικός. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χρυσικόπουλο (16π.) και τον Δημήτρη Μωραίτη (14π.). H «Βασίλισσα» αγωνίστηκε δίχως τον Ματ Λοτζέσκι που έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή.

Το ματς

Διαγωνισμός τριπόντων για τη Λάρισα στο πρώτο ημίχρονο! Μετά το 21-20 του πρώτου δεκαλέπτου, η γηπεδούχος ξέσπασε!

Με το εκπληκτικό 11/13 τρίποντα! Και τον Τζέρι Σμιθ να έχει 5/5! Η ΑΕΚ ξέφυγε με 12-5 και 20-12, με τη Λάρισα να κάνει ένα επί μέρους 21-11 και να περνάει μπροστά με 42-31!

Δίχως υπερβολή, οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν μπορούσαν να αστοχήσουν! Κάθε σουτ, ήταν και μία... μαχαιριά στην άμυνα της ΑΕΚ.

Μάλιστα, η Λάρισα κατάφερε να ευστοχήσει σε buzzer beater τρίποντα στο φινάλε και των τριών δεκαλέπτων!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η... διαβολεμένη ευστοχία δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Μόνο ο Σμιθ παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, έχοντας 28 πόντους! Η ΑΕΚ... ροκάνισε τη διαφορά, και με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να κάνει ένα απίθανο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά ισοφάρισε (70-70) και στη συνέχεια, με ελεύθερες βολές, προσπέρασε με 73-70.

Από εκείνο το σημείο το ματς πήγαινε πόντο πόντο. Η Λάρισα είχε τις λύσεις, αρχικά με τον Ουέμπ και στο φινάλε με τον Σμιθ. Η ΑΕΚ ακολούθησε τη... συνταγή των τελευταίων σουτ με τον Λάνγκφορντ, αλλά ο Αμερικανός στην πρώτη περίπτωση δεν σούταρε καν (με τον Ουέμπ να κάνει φάουλ, πάντως) και στη δεύτερη και τελευταία να αστοχεί.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λάρισα είχε 11/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος, και παρά την κακή αναλογία σε ασίστ/λάθη (9/17) έβαλε τις κρίσιμες επιθέσεις.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέρι Σμιθ με 30 πόντους και ο Τζέιμς Ουέμπ με 19.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κεν Μπράουν, όχι μόνο για τους 11 πόντους του, αλλά κυρίως για την άμυνά του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ματσιούλις με 2 πόντους σε 30 λεπτά και ο Ρογκαβόπουλος με 1/6 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το δίποντο του Ουέμπ και στη συνέχεια η άμυνα του στον Λάνγκφορντ. Και φυσικά το νικητήριο σουτ του Σμιθ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πτήση του Ουέμπ για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αλλά και η απίθανη τάπα του Σλότερ στην προσπάθεια του Αμερικανού φόργουορντ της Λάρισας να καρφώσει.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το κακό πρώτο ημίχρονο και το φινάλε του αγώνα. Η Λάρισα τα πολλά λάθη και τις λίγες ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 51-43, 64-60, 76-75