Δώστε Ρόγκα, Λούντζη και Χουγκάζ και πάρτε μας την ψυχή!

Αντώνης Καλκαβούρας
O Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τα πεπραγμένα της 12ης αγωνιστικής στην Basket League, αναρωτιέται αν η πρόοδος του 22χρονου point-guard του Προμηθέα αξιολογείται σωστά και σχολιάζει με μπασκετική ευφορία τους εκκολαπτόμενους αστέρες της ΑΕΚ και του Ιωνικού Νικαίας.

Το ξεκίνημα του 2ου γύρου δεν μπορεί να πει κανείς ότι επεφύλαξε κάποια «βόμβα» μεγατόνων! Εκτός κι αν θεωρηθεί ως τέτοια, η συντριβή του Μεσολογγίου στην Θεσσαλονίκη ή η άνετη επικράτηση του Κολοσσού επί του Περιστερίου... Αν για κάτι μπορούμε να μιλήσουμε πλέον ασφάλεια, αυτό είναι για τα ολοένα και πιο στενά περιθώρια του ουραγού, Χαρίλαου Τρικούπη, που μετά την 9η διαδοχική του ήττα, ατενίζει με αρνητικούς οιωνούς την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αν υπάρχει κάτι που αφήνει θετική νότα από το διήμερο που μας πέρασε, αυτό έχει να κάνει με τις εμφανίσεις τριών παιδιών που αναμφισβήτητα έχουν σπουδαίο μέλλον, αλλά υπό νορμάλ συνθήκες, θα έπρεπε να έχουν και εντυπωσιακό παρόν.

Ο λόγος για τον 22χρονο Μιχάλη Λούντζη (8π. & 1ασ. με 3/4 σουτ), που υπέγραψε φαρδιά πλατιά την ανατροπή του Προμηθέα απέναντι στο Λαύριο έστω κι αν έπαιξε μόλις 7'43", τον 19χρονο Νίκο Ρογκαβόπουλο (11π., 5ρ. & 2ασ. με 2/5 τριπ. σε 20'47'') που με κρίσιμους πόντους, κράτησε την ΑΕΚ στα δύσκολα που της έβαλε ο Ιωνικός και τον 20χρονο Νίκο Χουγκάζ (15π., 10ρ. & 4κλ. με 3/5 τριπ. σε 27'55''), ο οποίος ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής εμφάνισης των Νικαιωτών στο ΟΑΚΑ.

Οι σαββατιάτικες «παραστάσεις» και των τριών, ήταν μία ακόμη απόδειξη για το τι μπορούν να κάνουν και γεννούν το εύλογο ερώτημα αν τελικά διδασκόμαστε από το παράδειγμα της σερβικής Μέγκα του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, που ανεξάρτητα από τις θεμιτές μανατζερικές του επιδιώξεις, έχει στήσει μία ομάδα γύρω από σούπερ ταλέντα (Πέτρουσεφ και Σιμονόβιτς), ρίχνοντας τους νέους παίκτες στην φωτιά και προετοιμάζοντάς τους για το επόμενο βήμα.

Ας πάρουμε, όμως, τους αγώνες, ξεχωριστά αρχίζοντας από το σχετικά εύκολο πέρασμα του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού (10-1) από τον θεσσαλικό κάμπο!

Προβληματίζει στην άμυνα!

Αν και ο πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του (98-89) στον πάγκο του «τριφυλλιού», από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Όντεντ Κάτας πρέπει να κράτησε μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα! Άντε και τα πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας που εν πολλοίς προήλθαν από την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νέντοβιτς (16π. & 5ασ. με 4/4 τριπ.) και ο αναβαθμισμένος στην μετά Βόβορα εποχή, Ντίνος Μήτογλου (16π., 6ρ. & 3ασ. με 8/8 βολ. & 4/5 διπ.).

Θετικές εντυπώσεις άφησε και ο Μποχωρίδης (12π. σε 19'), αλλά πέραν αυτών, όταν οι πρωταθλητές πηγαίνουν στην ανάπαυλα με παθητικό σχεδόν 50 πόντους, είναι δεδομένο ότι υπάρχει έλλειμμα μαχητικότητας και προσπάθειας στην άμυνα! Ο Ισραηλινός τεχνικός είναι προφανές ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει στα οριστικά του συμπεράσματα και γι' αυτό ίσως «ξεχείλωσε» το rotation, χρησιμοποιώντας και τους 12 παίκτες του, γεγονός που προκάλεσε εμφανή αμυντική ασυνεννοησία! Εξ' ου και το 69,2% των γηπεδούχων στα δίποντα και το 55,5% εντός πεδιάς.

Μοιραία, η επιλογή των συνεχών αλλαγών στα μετόπισθεν δεν λειτούργησε καθόλου, όπως συνέβη και με τις περιστροφές. Ο μέσος όρος των 85,6 πόντων που δέχονται οι «πράσινοι» στα τέσσερα ματς με τον νέο προπονητή στον πάγκο, ίσως να μην είναι τυχαίος, αν συνυπολογίσουμε ότι οι τρεις από τις τέσσερις αντιπάλους βρίσκονται στις προτελευταίες θέσεις και την τελευταία της βαθμολογίας σε Basket League (Άρης και Λάρισα) και Euroleague (Χίμκι) αντίστοιχα.

Τα τρία ματς της τρέχουσας εβδομάδας (με Ρεάλ εκτός και με Βαλένθια και Προμηθέα εντός) προσφέρονται για σαφώς πιο ασφαλή συμπεράσματα, αν και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιστρέψουν οι Παπαπέτρου και Παπαγιάννης (πιο δύσκολη η περίπτωσή του).

Η Λάρισα (3-9) άφησε καλές εντυπώσεις στο επιθετικό κομμάτι με τους Ρας (23π., 3ρ. & 3ασ. με 5/7 τριπ.) και Σμιθ (18π. & 5ασ.) να κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν όσο περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Αν και με την άμυνα, οι «σχέσεις» των Θεσσαλών δείχνουν κάτι περισσότερο από... τυπικές, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δείχνει πιο γεμάτη, πιο αθλητική και πιο ποιοτική για να αντέξει μέχρι τέλους στην διαφαινόμενη μάχη της παραμονής κόντρα στο Μεσολόγγι (το έχει νικήσει με +26 στο ματς του 1ου γύρου).

«Όλα του γάμου δύσκολα» για την ΑΕΚ!

Στο «Νίκος Γκάλης», λίγο τα προβλήματα με τις απουσίες των Ζήση, Γιάνκοβιτς, Κατσίβελη (τραυματίες) και Χρυσικόπουλου (έλυσε την συνεργασία του), λίγο ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γκίκα (ολική ρήξη συνδέσμων στην ποδοκνημική), που θα μείνει νοκ-άουτ για μίνιμουμ 2-2,5 μήνες και λίγο τα αγωνιστικά «θέματα» που αντιμετωπίζει τελευταία, η ΑΕΚ (8-3) ήρθε κατάφατσα με το φάσμα της 4ης ήττας στα πέντε τελευταία ματς.

Η match-up ζώνη 1-1-3 που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι μπέρδεψε αρχικά τους «γηπεδούχους, που πάντως έβγαλαν τα σουτ στις γωνίες, αλλά ήταν πολύ άστοχοι σε όλο το 1ο μέρος. Όσο ο χρόνος περνούσε και ο Ιωνικός (4-8) διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ (έφτασε μέχρι και στο +7 στο 29'), τόσο η πίεση μεγάλωνε για την «Ένωση».

Σε εκείνο το σημείο, όμως, το τρίποντο του Λοτζέσκι (21π. με 3/7 τριπ.) άρχισε να ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα, για να ακολουθήσει ένα άκρως επιδραστικό 6λεπτο από τον Νίκο Ρογκαβόπουλο που με δύο τρίποντα, ένα κόψιμο, δύο ριμπάουντ και μία ασίστ, πήγε την διαφορά στο +11 κι έδιωξε το άγχος από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Το «κερασάκι στην τούρτα» του τελικού 81-74, μπήκε από το τρίποντο του Λάνγκφορντ (13π., 8ασ. & 3κλ.), που μπορεί να ήταν άστοχος (4/12 σουτ), είχε όμως την καλύτερη δημιουργική βραδιά της καριέρας του στα ελληνικά γήπεδα. Η ατυχία με τον Γκίκα (περαστικά στο παλικάρι), αναγκάζει τον Ηλία Παπαθεοδώρου να επισπεύσει τις διαδικασίες ενίσχυσης με έναν combo-guard, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τον έχει στο ματς της Τετάρτης (27/01, 21.00) με τον ΠΑΟΚ, που τηρουμένων των αναλογιών πλέον έχει πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

Η επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη (18π., 5ρ. & 3ασ. με 7/9 διπ.) στις καλές εμφανίσεις, η καλή προετοιμασία και η εξαιρετική απόδοση του Νίκου Χουγκάζ (έχει μ.ο. 10,0π., 5,6ρ. & 1,1κλ.), έφτασαν την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μία ανάσα από το μπαμ, παρά την απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Άνταμ Σμιθ (μ.ο. 15,6π. & 4,1ασ.).

Πάει ΟΑΚΑ με το καλύτερο δυνατό σερί!

Στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ (7-5) αξιοποίησε στο έπακρο το ευνοϊκό πρόγραμμα που είχε αμέσως μετά την αλλαγή προπονητή και κατάφερε να φτάσει στην επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ (27/01), έχοντας τον επιτυχημένο απολογισμό των 5 νικών στα 6 τελευταία ματς!

Το ζητούμενο για τον «δικέφαλο του Βορρά», στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή (5-7) δεν να υπερκαλύψει το -19 του πρώτου 1ου γύρου, αλλά η επέκταση του νικηφόρου σερί που τρέχει η ομάδα επί των ημερών του Άρη Λυκογιάννη. Η αποστολή επετεύχθη (79-72) χάρη στην αποτελεσματική βραδιά των ξένων (Γκρίφιν 16π., 2ασ. & 2κλ.), που πέτυχαν το 76% των πόντων των γηπεδούχων, χτυπώντας από την «αγαπημένη τους ζώνη» (1οι στο πρωτάθλημα με 41,1%) και έχοντας συνολικά 52,6% στα τρίποντα.

Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, παίζουν όμως σχεδόν πάντα στο 70% και όταν αποδίδουν καλά στην άμυνα, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές τους.

Ο «Γηραιός» έχασε σημαντικό έδαφος στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν βρέθηκε να κυνηγάει από το -13 και παρ' ότι μάζεψε δύο φορές το ματς και προσπέρασε στο 26' (49-51), είχε κάκιστες επιλογές στην 4η περίοδο, παρουσιάζοντας χωρίς λόγο μία υπερβολική εμμονή πίσω από τα 6,75 (22,6% με 7/31 τριπ.). Πολλώ δε μάλλον, όταν το ποσοστό τους στα δίποντα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό (72,4% με 21/29)!

Ο Αστέριος Καλύβας ποντάρει πολλά στον νεοαποκτηθέντα Ντέβιν Ίμπανκς (31χρ., 2,06), τον οποίο θα ρίξει στην φωτιά στα παιχνίδια που θα δώσουν οι «κυανόλευκοι» (Χάνλαν 17π., & 2ασ.) στην Ολλανδία (με Κόρμεντ, Ρέτζιο Εμίλια και Μονς), στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο FIBA Europe Cup. Σκοπός του 43χρονου προπονητή είναι να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, έτσι ώστε η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα να συνδυαστεί με έναν καλύτερο ρυθμό και μία βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα.

Βρήκε το Περιστέρι μπόσικο και του 'δωσε και κατάλαβε!

Στο κλειστό της Καλλιθέας, η απουσία των Μπουρούση και Μάντζαρη και το ντεμπούτο του Μεξικανού guard, Χόρχε Γκουτιέρεζ, αυτομάτως έδινε στο ματς τον χαρακτήρα του πιο απρόβλεπτου παιχνιδιού της αγωνιστικής και η εξέλιξή του δικαίωσε όσους είχαν την παραπάνω άποψη. Εκεί που το Περιστέρι (7-5) μπήκε δυνατά και απέκτησε τον αρχικό έλεγχο (13-18 στο 10'), να σου ο Κολοσσός (5-7), που με μία αντεπίθεση διαρκείας φτάνει στο +14 (44-30 στο 21')!

Κι εκεί που λες ότι η διαφορά θα ξεπεράσει τους 20 πόντους, εντελώς από το πουθενά, έρχεται μία ολική επαναφορά από τους φιλοξενούμενους, που περνούν μπροστά στο σκορ (58-60 στο 34') και βάζουν τις βάσεις για φινάλε-θρίλερ! Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι Ροδίτες () βγάζουν σπουδαίο χαρακτήρα και παρουσιάζοντας θαυμαστή ομοιογένεια, τρέχουν ένα σερί 20-2 και ουσιαστικά «καθαρίζουν» την 2η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους (80-65).

Μπορεί να του πήρε κάποιο χρόνο και στην πορεία να προέκυψε και η ατυχία με τον Τούμπα (δύσκολα θα επιστρέψει φέτος), ο Ηλίας Καντζούρης, όμως, πλέον απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς του και την δικαίωση της εμπιστοσύνης στις επιλογές του. Ο Ντομινίκ Αρτίς (16π., 8ρ. & 6ασ.) έχει μπει για το καλά στο πετσί του δημιουργικού point-guard, περιορίζοντας την αδιαμφισβήτητη έφεση που έχει στο σκοράρισμα.

Ο Καρέμ Καντέρ (22π., 11ρ. & 3ασ. με 8/14 σουτ) αποδεικνύει συνεχώς ότι χρειαζόταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία μικρομεσαία ομάδα, για να βγάλει το εντυπωσιακό πρόσωπο που παρουσιάζει φέτος, ενώ οι Ξανθόπουλος (10π., 6ασ. & 2κλ.) και Ζάρας (13π. & 3ρ. με 6/11 σουτ), αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα στην 4άδα των ξένων, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος. Η 5η εφετινή νίκη του Κολοσσού, μάλιστα, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς το άσχημο απόγευμα του Άντριτς (3π., 5ρ. & 2ασ. με 1/7 σουτ) και την μέτρια απόδοση του Γκόινς (8π., 6ρ. & 2κοψ. με 3/9 σουτ).

Μεγάλο ερωτηματικό, το πως θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο νεοαποκτηθείς Τάιρον Λόουσον (έλυσε τα γραφειοκρατικά προβλήματα που είχε στην Κίνα και «πετάει» για Ελλάδα) και το αν και κατά πόσο θα διαταραχθεί η εξαιρετική «χημεία» που έχουν αποκτήσει οι νησιώτες.

Η πρεμιέρα στο 2ο μισό του πρωταθλήματος βρήκε το Περιστέρι με πέντε παίκτες μείον (Γκρέι, Γκάντι, Άρλετζ, Αθηναίου και Μαυροκεφαλίδη) και έξι συν (Μπουρούσης, Μάντζαρης, Χάροου, Γκουτιέρεζ, Γούνταρντ και Κρόκετ) στο ρόστερ, σε σχέση με την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς στις προσθαφαιρέσεις να συνυπολογίσουμε και την αλλαγή προπονητή.

Ταξιδεύοντας στο «νησί των ιπποτών» χωρίς τους Μπουρούση και Μάντζαρη και με το βάρος να έχει πέσει στο κρίσιμο αυριανό (26/01, 19.30) ματς με την Ρίγα για το BCL, γίνεται αντιληπτό ότι η ομάδα των δυτικών προαστίων, δύσκολα θα έπαιζε το μπάσκετ του Αργύρη Πεδουλάκη και θα είχε τύχη μόνο αν οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε καλό απόγευμα.

Με 22/60 σουτ (36,6% εντός πεδιάς), όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και πλέον, οι «κυανοκίτρινοι» περιμένουν την επιστροφή των δύο έμπειρων Ελλήνων, ώστε να επανέλθουν στις νίκες με τον Ιωνικό Νικαίας και να κυνηγήσουν το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ. Εάν ως τότε δεν έχουν αλλάξει κι άλλον παίκτη...

Ο Προμηθέας κέρδισε το ματς, ο Λούντζης και το Λαύριο τις εντυπώσεις!

Στο «Δημήτριος Τόφαλος», παρακολουθήσαμε το πιο συναρπαστικό ματς της αγωνιστικής και μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, ξαναείδαμε το σενάριο επιστημονικής φαντασίας του οποίου θύμα έπεσε στο Κάουνας ο Ολυμπιακός. Στην Πάτρα, το θύμα ήταν το Λαύριο (8-4) που ήλεγχε το ματς σε όλη τη διάρκεια (με εξαίρεση ένα διάστημα από τα μέσα έως το τέλος της 3ης περιόδου) και προηγήθηκε με +8 (80-88), 1'26" πριν από το τέλος!

Ως εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας (7-4) στηριζόταν σε ατομικές ενέργειες του Τζέριαν Γκραντ (26π., 4ασ. & 5κλ. με 14/14 βολ.), του Αγραβάνη (15π., 8ρ. & 2κλ. με 6/6 διπ.) και του Μίλερ (11π.) και διατηρούσε την επαφή με το σκορ χάρη στην ενέργεια και την αθλητικότητα των παικτών. Από πλάνο, όμως και σχεδιασμό, μηδέν εις το πηλίκο!

Κάπως έτσι, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη (Ντέιβις 19π., 8ρ. & 2ασ. με 3/5 τριπ.) εκμεταλλεύτηκε τις ορθολογιστικές της επιλογές και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας (60% διπ. και 43,4% τριπ.) και ήταν έτοιμη να αποδράσει με ένα ακόμη «διπλό», καταγράφοντας την 9η συνεχόμενη νίκη της και την 2η επί των Πατρινών, μέσα σε τρεις μέρες!

Όλοι λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος είχε παίξει ένα 5λεπτο μεταξύ της 1ης και 2ης περιόδου και είχε περάσει ξανά στο παρκέ λίγο δευτερόλεπτα νωρίτερα... Για την ακρίβεια στο 37'22''! Τι έκανε ο 22χρονος διεθνής point-guard; Χωρίς καμία υπερβολή «καθάρισε» μόνος του το ματς, με λίγη βοήθεια και από τους φιλοξενούμενους που έκαναν παιδαριώδη λάθη στα τελευταίο ενάμιση λεπτό και τελείωσαν το ματς με 23 χαμένες μπάλες!

Γκολ-φάουλ και έμμεσο «τρίποντο» για το 83-88 στο 38'44"!

Πίεση και καλή άμυνα στην επαναφορά και τρίποντο για το 86-88 στο 39'03" μετά την παράβαση 8 δευτερολέπτων από τον Κόζι.

Διείσδυση στο καλάθι του Λαυρίου, εξουδετέρωση του προσωπικού του αντιπάλου και ασίστ στον ελεύθερο Τζεράι Γκραντ, που με κάρφωμα ισοφαρίζει σε 88-88 στο 39'20"!

Το καλύτερο, ο μπαγάσας, όμως, το άφησε για το τέλος...

Φουσκωμένος με αυτοπεποίθηση, στέλνει όλους τους συμπαίκτες του στο πλάι κι αναλαμβάνει το βάρος της τελευταίας επίθεσης, διαμορφώνοντας το τελικό 90-88 με σουτ από την κορυφή της ρακέτας, πατώντας την γραμμή των 6,75!

Τέσσερα plays ήθελε ο Μάκης Γιατράς για να πάρει το ματς και τα τέσσερα του τα πρόσφερε απλόχερα ο υψηλόσωμος point-guard! Όπως άλλωστε και το Super Cup αλλά και τουλάχιστον άλλα τρία ματς στην εφετινή σεζόν, στα οποία ήταν καταλυτικός.

Δεν θα σταθώ στον χρόνο που αξίζει να παίζει ο μικρός και στο που θα αγωνίζεται του χρόνου. Αυτά ας τα κρίνουν αυτοί που πληρώνονται για να «καταλαβαίνουν» το μπάσκετ. Θα σταθώ στο ότι η ηγετική εμφάνιση του Λούντζη στο -8 κι ενώ έχει παίξει μόλις πέντε λεπτά, δείχνει και στόφα μεγάλου παίκτη και προσωπικότητα για υψηλό επίπεδο αλλά πολλή και σκληρή δουλειά από πίσω...

Δεν του άφησε κανένα περιθώριο!

Στο "Nick Galis Hall", το πολυαναμενόμενο ντέρμπι για την μάχη της «ουράς» αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο. Η επιστροφή των Μιλόσεβιτς (9π. & 6ρ.) και Ντραγκίσεβιτς (6π. & 5ρ.) προσέδωσε μέγεθος και όγκο μέσα στην ρακέτα, η χαώδης διαφορά των δύο ομάδων, όμως, προέκυψε από την εξαιρετική αναλογία δημιουργίας (22 ασίστ) και λαθών (9), που επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να βρουν εύκολα καλάθια και αρκετά ελεύθερα μακριά σουτ.

Το ματς τελείωσε ουσιαστικά από το πρώτο μέρος, οπότε και ο Άρης (4-8) προηγήθηκε μέχρι και με +17 (42-25 στο 17'), ενώ η ανώτατη διαφορά ξεπέρασε το φράγμα των 30 πόντων (74-42 στο 36'). Το τελικό 77-48 είχε διπλή αξία γιατί χάρισε στην ομάδα του Σάββα Καμπερίδη (Κουζέλογλου 14π. & 11ρ.) το πλεονέκτημα και στην περίπτωση ισοβαθμίας.

Πέραν του ΝτεΚόζι (13π., 3ρ., 4ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.), που αποτελεί την πιο συνεπή επιθετική απειλή των «κιτρινόμαυρων», σταθερά ανεβασμένος παρουσιάζεται ο Δημήτρης Σταμάτης, που πραγματοποίησε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση (12π. & 2ασ. με 4/5 τριπ. σε 16').

Στην αντίπερα όχθη, η εικόνα του Μεσολογγίου (3-9) δεν παρέπεμψε σε καμία περίπτωση σε ομάδα που είχε στοχεύσει το συγκεκριμένο ματς και δούλευε εδώ και καιρό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Οι φιλοξενούμενοι (Γκότσερ 13π., 8ρ. & 3ασ. με 6/15 σουτ) δεν παρουσίασαν καμία ένδειξη αντίδρασης από την πρώτη περίοδο και μετά, σούταραν με 44,4% στις βολές και με 34,6% εντός πεδιάς και κατέγραψαν την χειρότερη επιθετική επίδοση του πρωταθλήματος (48π.).

Η συνεχιζόμενη απουσία του Ντεβόντε Γκριν, αν μη τι άλλο χάλασε τα σχέδια του Ντίνου Καλαμπάκου, ο οποίος - υπό την πίεση της βαριάς ήττας και του έντονου εκνευρισμού - παραιτήθηκε κι έκανε υποτιμητικές δηλώσεις για κάποιους παίκτες του. Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από την διοίκηση των νεοφώτιστων, που γνώρισαν την 9η συνεχόμενη ήττας τους και από παιχνίδι σε παιχνίδι, δείχνουν να απομακρύνονται από το αγωνιστικό επίπεδο που απαιτεί η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.