Άρης: Πλησιάζει στον Μιλόσεβιτς, προς Αυστρία ο Χότον

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μετά τη συμφωνία με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ο Άρης είναι κοντά στον Μίλαν Μιλόσεβιτς ενώ απομακρύνεται η περίπτωση του Ντέιβιντ Χότον.

Ο Άρης προσπαθεί να εφαρμόσει το αγωνιστικό πλάνο του ανεξαρτήτως της αμφιβολίας για το δικαίωμα έκδοσης δελτίων στους αθλητές. Οι «κίτρινοι» ελπίζουν ότι η FIBA θα γίνει πιο διαλλακτική μέσω της παροχής χρόνου για να επιτευχθούν διακανονισμοί με τους οκτώ αθλητές οι οποίοι δικαιώθηκαν στο BAT. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει στάση, τότε θα πρέπει όλες αυτές οι συμφωνίες να γίνουν άμεσα ούτως ώστε να δημιουργηθεί η συνθήκη δημιουργίας ομάδας.

Σε πρώτη φάση, οι Θεσσαλονικείς συμφώνησαν με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς υπό το καθεστώς ανάγκης καθώς το ποσό της συμφωνίας είναι αρκετά μεγάλο για τις δυνατότητες της ομάδας. Κι αυτό διότι ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου προέβλεπε να εισπράξει ο Μαυροβούνιος το ποσό των 130.000 ευρώ, για να μην ενεργοποιηθεί οι «κίτρινοι» θα έπρεπε (έως τις 15/7) να καταβάλλουν τόσο το ποσό της οφειλής όσο και τη ρήτρα αποδέσμευσης και από τη στιγμή που δεν είχαν αυτά τα (περίπου) 50.000 ευρώ, προχώρησαν σε συμφωνία μαζί του έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ. Βέβαια, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, οι «κίτρινοι» στερούνται επιλογές.

Στις ειλημμένες αποφάσεις συμπεριλαμβάνεται και η υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις με τον Βόσνιο φόργουορντ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο καθώς ο Σάββας Καμπερίδης θέλει τον Μιλόσεβιτς στην ομάδα και την ερχόμενη σεζόν, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης έχει αποφασίσει να παραμείνει στο Αλεξάνδρειο.

Το αγωνιστικό σχέδιο περιλάμβανε την ταυτόχρονη απόκτηση του Ντέιβιντ Χότον, ενός undersized ψηλού ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο. Ωστόσο, πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ο Αμερικανός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με ομάδα της Αυστρίας και σε περίπτωση που «κλείσει» εκεί, αυτομάτως χάνεται μια επιλογή για τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αποταθεί στην ελληνική αγορά (σ. σ. Κακλαμανάκης, Τουτζιαράκης) είτε να κοιτάξει την περίπτωση του Ντάριους Γκάρετ ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Ηρακλή.