Παναθηναϊκός: Δυσκολεύει η παραμονή του Τόμας

Γιώργος Κούβαρης
Ο Ντεσόν Τόμας είναι ένας από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό αλλά μόνο... βέβαιη δεν θεωρείται η παραμονή του στην ομάδα.

Αναμφίβολα, ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες των «πρασίνων» από το δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19 έως και την διακοπή της φετινής χρονιάς. Άλλωστε το εξαιρετικό «finish» που έκανε πέρυσι ήταν και εκείνο που του «χάρισε» το νέο διετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντεσόν Τόμας δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά μετά τα νέα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν στην ομάδα μετά και την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θεωρείται δύσκολο να «χωρέσει» στον συνολικό προϋπολογισμό της ομάδας.

Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, έπεσε στο τραπέζι η μείωση των αποδοχών του, όπως έγινε και με όλους τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου. Οι «πράσινοι» θέλουν να «ρίξουν» τις αποδοχές του Τόμας ωστόσο ο Αμερικανός δεν βλέπει με θετικό μάτι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Πολλώ δε μάλλον όταν οι απολαβές του θα είναι ίσες ή και μικρότερες με αυτές που είχε όταν υπέγραψε για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018.

Και να ΄ταν μόνο αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr ο Τόμας θέλει να αγωνιστεί στην EuroLeague και όχι στο BCL. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν και εφόσον ο Παναθηναϊκός μετακομίσει στην FIBA αυτομάτως δεν θα κρατάει στα χέρια του το όπλο της EuroLeague για να δελεάσει τον Τόμας ώστε να φανεί πιο διαλλακτικός στην μείωση των αποδοχών. Αν όμως επιλέξει την EuroLeague, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για τον 29χρονο Αμερικανό να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Βέβαια ο Γιώργος Βόβορας θα ήθελε τον Τόμας και την επόμενη σεζόν στο «πράσινο» ρόστερ, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες στην επίθεση! Συγκεκριμένα μέτρησε κατά μέσο όρο 13,9 πόντους με 57% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 78% στις βολές, ενώ μάζευε κατά μέσο όρο και 4,4 ριμπάουντ.