Καλογιαννίδης: «Ο Κόμπι, ο ΠΑΟΚ και ο... Χαρταετός»

Gazzetta team
Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης αναφέρθηκε σε όλη την επικαιρότητα, χαρούμενη και μη, πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (02/02, 17:00), κάνοντας ειδική μνεία στον Κόμπι Μπράιαντ.

Ο παίκτης του Κολοσσού μίλησε για τον θάνατο του σταρ του ΝΒΑ, για το παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», την συνάντηση που είχαν αυτός και οι συμπαίκτες του με τα παιδιά της «Χαρταετός ΚΔΑΠ-ΜΕΑ», έδωσε συγχαρητήρια σε Περιστέρι και ΑΕΚ για τις προκρίσεις στην Ευρώπη και περιμένει το All-Star Game.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Το παγκόσμιο φαινόμενο Κόμπι, ο ΠΑΟΚ και το All Star Game

Καλησπέρα φίλοι μου,

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω μ' ένα δυσάρεστο γεγονός, τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ της κόρης του Τζιάνα κι άλλων επτά θυμάτων. Είναι κάτι που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ή μάλλον δεν θέλω να το πιστέψω!

Ήταν ο λόγος και η αιτία για πολλούς από το χώρο μας που ξεκινήσαμε να αγαπάμε και να ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο και εξαιρετικός αθλητής και πρέπει να είναι ένα τεράστιο παράδειγμα και πρότυπο γι’ όλους μας! Ό,τι και να πω θα είναι λίγο πραγματικά. Να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε τέτοια γεγονότα-καταστάσεις το μπάσκετ περνάει πάντα σε δεύτερη μοίρα. Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν, μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καταφέραμε να βγούμε νικητές και να πάρουμε μια τεράστια ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ήταν μια νίκη απέναντι σ' έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και μας έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση. Ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν.

Στα όμορφα κι ευχάριστα της εβδομάδας, να προσθέσω ότι προχθές στην προπόνηση είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τα παιδιά από την Χαρταετός ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, να παρακολουθήσουν την προπόνηση και στο τέλος να φωτογραφηθούμε και να παίξουμε μαζί τους!

Ένα τεράστιο χαμόγελο κάλυψε το γήπεδο και τους ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη στιγμή που μας χάρισαν. Γιατί οι πραγματικοί ήρωες και πρωταγωνιστές στη ζωή είναι αυτά τα παιδιά!

Παράλληλα συνεχίσαμε την προετοιμασία μας για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα πολύ διαφορετική, σε σχέση με αυτή που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο, με αλλαγές παικτών και προπονητών και πλέον καίγεται για τη νίκη σε κάθε αγωνιστική! Σίγουρα περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο και πρέπει να φανούμε έτοιμοι σε τέτοιες καταστάσεις. Ο έλεγχος του ρυθμού και η προσωπική αλλά και κυρίως συλλογική αφοσίωση στην άμυνα είναι τα κλειδιά του αγώνα!

Κλείνοντας, επειδή θα αργήσουμε λίγο καιρό να τα ξαναπούμε εδώ, θα ήθελα να ευχηθώ αρχικά καλή τύχη στις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας για τους αγώνες των παραθύρων. Επίσης, φέτος το Ηράκλειο φιλοξενεί το All Star Game και ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο και να απολαύσει ο κόσμος ένα εξαιρετικό θέαμα!

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου και της ΑΕΚ για την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και ευχόμαστε να τους ακολουθήσει και ο Προμηθέας Πάτρας!

Τα λέμε την επόμενη φορά,

Φίλιππος».