Ισομερώς θα μοιραστεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ΕΚΟ Basket League

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ισομερώς θα μοιραστούν τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου καθώς «επικράτησε» η σχετική άποψη και παράλληλα απορρίφθηκαν οι προτάσεις είτε για το κριτήριο της εμπορικότητας είτε μπόνους της βαθμολογικής θέσης.

Στο σημερινό (28/11) δ. σ. του ΕΣΑΚΕ συζητήθηκε ο τρόπος μοιρασιάς των χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και αρχικά κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Άρης και ΠΑΟΚ πρότειναν να ληφθεί υπόψη η εμπορικότητα της κάθε ομάδας βάσει έκθεσης συγκεκριμένης εταιρίας η οποία ειδικεύεται σ’ αυτήν την έρευνα (σ. σ. λογίζεται η εμπορικότητα της κάθε ομάδας, τα εισιτήρια κλπ.), ενώ ο Προμηθέας Πατρών ζήτησε να συμπεριληφθεί στα κριτήρια και η περσινή βαθμολογική θέση των δύο ομάδων.

Η πρώτη πρόταση των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε από το προεδρείο από τη στιγμή που οι ομάδες ήταν αντίθετες σ’ αυτήν την προοπτική. Στη συνέχεια τέθηκε προς διαβούλευση η δεύτερη πρόταση, του Προμηθέα Πατρών ο οποίος θα εισέπραττε το ποσό των 205.000 ευρώ αν συμπεριλαμβανόταν το βαθμολογικό κριτήριο.

Εκεί, οι ομάδες (προεξέχοντος του Περιστερίου) τέθηκαν αντίθετες, στάθηκαν υπέρ της ισομερούς μοιρασιάς του ποσού (περί των 140.000 ευρώ) κι έτσι απορρίφθηκε και η πρόταση του Προμηθέα Πατρών ο οποίος ουσιαστικά βγήκε χαμένος από τη διαδικασία. Κερδισμένες βγήκαν οι ομάδες οι οποίες τερμάτισαν χαμηλά στη βαθμολογία αλλά κι αυτές οι οποίες προήχθησαν φέτος στην ΕΚΟ Basket League.

Ειδικά οι τελευταίες οι οποίες από ένα ποσό περί των 100-110 χιλιάδων ευρώ, θα εισπράξουν 140.000 ευρώ. Υπέρ της ισομερούς διανομής του ποσού τάχθηκαν οι Κολοσσός, Περιστέρι, Ιωνικός, Λαύριο, Πανιώνιο, Ρέθυμνο, Ηρακλής. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε κατά, ενώ η ψήφος του Άρη (από τον Δημήτρη Γουλιέλμο) ήταν λευκό.