Χαραλαμπίδης: «Αυτές οι νίκες φέρνουν πίσω την προσπάθεια στις προπονήσεις»

Gazzetta team
Πριν λίγα 24ώρα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης τα έψαλε στους παίκτες του για την αγωνιστική συμπεριφορά τους στον αγώνα με τον Διαγόρα και σήμερα (12/11) τους… έβγαλε το καπέλο για την προσπάθεια και τη νίκη απέναντι στην Μπρίντιζι.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αρχικά υποστήριξε ότι… «θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που ήταν τεράστια. Περάσαμε δύσκολες μέρες αλλά παίξαμε απέναντι στη 2η του ιταλικού Πρωταθλήματος. Αξίζαμε τη νίκη», είπε και αναφέρθηκε στον ρυθμό του αγώνα. «Η Μπρίντιζι είναι επιθετική ομάδα που δύσκολα μπορείς να την περιορίσεις. Πριν λίγες εβδομάδες νίκησε μέσα στο Μιλάνο. Ήταν δύσκολο να αμυνθούμε σε κάποιες καταστάσεις. Τα φάουλ που είχαμε δεν μας επέτρεψαν να παίξουμε όπως είχαμε προγραμματίσει. Δεν με ενοχλεί αυτό το κομμάτι, τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα επιστρέφοντας από ένα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα που μας κόστισε όλους».

Ρωτήθηκε για τις αγωνιστικές διακυμάνσεις του ΠΑΟΚ και την εμφάνιση ισχυρής ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. «Η ομάδα είναι καινούργια, ο προπονητής καινούργιος. Χτίζουμε χαρακτήρα και θεωρώ ότι τέτοιες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε. Ο δρόμος είναι μεγάλος. Θεωρώ ότι αυτές οι νίκες φέρνουν πίσω την προσπάθεια στις προπονήσεις. Η Μπρίντιζι παίζει σε μεγάλο βαθμό στο transition. Ήταν δύσκολο να το περιορίσουμε, αλλά κάναμε λάθη και δεν επιστρέφαμε όσο δύσκολα θέλαμε. Όταν το παιχνίδι ήταν στο σημείο να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις το κάναμε. Βρήκαμε και εμείς όμως σκορ στο transition».

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης στάθηκε στην καλή ανταπόκριση του Αντουέιν Ουίγκινς στη θέση «4», ενώ ρωτήθηκε και για τη διάθεση των παικτών του. «Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας. Πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά και να βλέπουμε την επόμενη μέρα. Δεν δικαιολογείται σε αυτόν τον βαθμό αλλά η ομάδα πρέπει να είναι έτσι κάθε μέρα. Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγών, ουσιαστικά επανέλαβε αυτό που είχε πει και την τελευταία φορά που ρωτήθηκε ότι δηλαδή… «σε συνεργασία με τη διοίκηση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».