Ο Μόρις, ο «γρίφος» και η διαφαινόμενη επιστροφή του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η συμμετοχή του Τζέιλεν Μόρις στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης του Άρη έδειξε ότι ο Αμερικανός θα βρεθεί στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου στον εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου.

Η περίπτωση του Αμερικανό προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις του Άρη καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα στη διάρκεια του αγώνα της 2ης αγωνιστικής απέναντι στη Λάρισα και δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του ίδιου παιχνιδιού. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε πρόβλημα, εκτιμήθηκε ότι θα έπαιζε κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας και πάλι όμως διαμαρτυρήθηκε για ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο, παρότι μάλιστα υποβλήθηκε σε ένεση πριν την έναρξη του αγώνα.

Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Σούλης Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης δεν θα έπαιζε ούτε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θεωρητικά, ο παίκτης θα έμπαινε σε πλήρης ρυθμούς πριν από τουλάχιστον δέκα ημέρες. Μέχρι και τη σημερινή (29/10) προπόνηση όμως ο Αμερικανός ανέβασε μεν ρυθμούς αλλά δεν έβγαλε όλο το πρόγραμμα. «Ο Jaylen Morris συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της ομαδικής προπόνησης και στη συνέχεια έκανε ατομικό», ανέφερε ο Αρης στην ενημέρωσή του. Μάλιστα, το τεχνικό επιτελείο ήθελε τον προγραμματισμό φιλικού αγώνα για να βοηθήσει τον Αμερικανό ούτως ώστε να βρει αγωνιστικό ρυθμό, αυτό δεν έγινε ωστόσο καθώς ο Μόρις δεν θα συμμετείχε. Μένει πλέον να φανεί, αν ο 24χρονος Αμερικάνος θα παίξει κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα είναι, εφόσον βρεθεί στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου. Σαφέστατα όμως, είναι το ζήτημα του Αμερικανού προκάλεσε αίσθηση, δεδομένης της αρχικής αίσθησης για το διάστημα της απουσίας του αλλά και του αριθμού των αγώνων που έχασε…

Από εκεί και πέρα, στην ενημέρωσή της η ΚΑΕ Άρης αναφέρει ότι… «δυο προπονήσεις περιελάμβανε το σημερινό (29/10) πρόγραμμα για τους παίκτες του ΑΡΗ, που προετοιμάζονται, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Κολοσσό (02/11, 15:45), για την 6η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League. Απών ήταν ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Μόνος του προπονήθηκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που έχει ξεκινήσει και τις θεραπείες στον καρπό του αριστερού του χεριού».