Νέα Ανατροπή στον Άρη! Πρόβλημα με Λι και δεύτερες σκέψεις για Κάουελς

Βασίλης Βλαχόπουλος
Δώδεκα ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και στον Άρη μάλλον δεν υπάρχει συναίσθηση της κατάστασης καθώς ρόστερ δεν έχει σχηματιστεί και η διαδικασία των τελικών αποφάσεων είναι τουλάχιστον χρονοβόρα.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε καθεστώς τρικυμίας κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός της διατήρησης τεσσάρων ban (σ. σ. επί τούτου ο Δημήτρης Γουλιέλμος σημείωσε ότι έχουν λυθεί και ότι ο χρόνος έκδοσης επίσημων ανακοινώσεων εξαρτάται από την… ταχύτητα στην αλληλογραφία μεταξύ FIBA-ΕΟΚ) και του κινδύνου να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που αποκτήθηκαν στην πρεμιέρα, αλλά από τις συνθήκες προετοιμασίας αλλά και τη δυσκολία λήψης αποφάσεων. Στα φιλικά παιχνίδια με Κολοσσό Ρόδου και Πανιώνιο αγωνίστηκαν μόλις έξι επαγγελματίες παίκτες, τούτο διαμόρφωσε τον προγραμματισμό του τεχνικού επιτελείου και ανάγκασε τους παίκτες να είναι στο παρκέ περισσότερο χρόνο από τον επιτρεπτό. Η δε ομάδα της επόμενης χρονιάς, πιθανότατα, δεν θα έχει προπονηθεί μαζί ούτε μία φορά, όταν θα χρειαστεί να δώσει το πρώτο παιχνίδι.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, μέχρι… σήμερα (16/9) ο Τζόρτζε Γκάγκιτς ήταν στην έξοδο λόγω της τενοντίτιδας που έχει στο γόνατο. Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος είχε ενημερώσει σχετικά, για την ακρίβεια όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Είτε η κατάστασή του επιδεινώθηκε είτε απλά αποφασίστηκε να αντικατασταθεί για αγωνιστικούς λόγους, όταν προέκυψε η περίπτωση του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Η ουσία είναι ότι (εμμέσως πλην σαφώς) ο παίκτης ενημερώθηκε σχετικά, ομοίως και ο ατζέντης του ο οποίος ζήτησε αποζημίωση και το θέμα κόλλησε.

Κι… ευτυχώς που κόλλησε γιατί διαπιστώθηκε ιατρικό πρόβλημα στον νεοφερμένο Μάρκους Λι. Ο Αμερικανός έφτασε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (13/9), δεν συμμετείχε σε κανένα φιλικό παιχνίδι και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, πλέον όμως στο κάδρο έχει μπει το ενδεχόμενο μη απόκτησής του, παραμονής του Γκάγκιτς και ταυτοχρόνως, απόκτησης του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς.

Πάμε στο θέμα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Εδώ και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ο 30χρονος φόργουορντ περιμένει να τρέξει η διαδικασία επιστροφής του στην ομάδα. Αυτό διαπίστωσε μέσα από τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Ωστόσο, με απόφαση του μεγαλομετόχου το ζήτημα μπήκε στον πάγο καθώς προέκυψε η περίπτωση του Τζόρνταν Κρόφορντ. Ο τελευταίος βρίσκεται σε διαδικασία try out στο ΝΒΑ και δεν θα είναι σε θέση να απαντήσει πριν τις 18 του μήνα. Παρόλ’ αυτά, ο Άρης περιμένει με όποιο (επικίνδυνο) ρίσκο έχει αυτή η υπόθεση. Γιατί προφανώς τα κουκιά (οικονομικά) δεν βγαίνουν με Κρόφορντ και Γιάνκοβιτς μαζί. Και την ίδια στιγμή η ομάδα είναι με έξι επαγγελματίες παίκτες!

Η υπόθεση που φαίνεται να φεύγει από το προσκήνιο είναι του Ρέιμοντ Κάουελς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του Αμερικανού γκαρντ ήδη έστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο στον Άρη, αλλά οι «κίτρινοι» δεν το υπέγραψαν διότι προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός combo guard. Άρα, ποιος ο λόγος της επιλογής και των διαπραγματεύσεων με έναν παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις 2-3, όταν υπάρχει απόφαση για την απόκτηση παίκτη ο οποίος μπορεί να παίξει και στη θέση «1»;

Αυτά γίνονται στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, δώδεκα ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με την κανονικότητα και την επαγγελματική λειτουργία που οφείλει να έχει ένας οργανισμός όπως ο Αρης.