Το συμβόλαιο του Κάουελς και ο Τζόρνταν Κρόφορντ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης έχει στα χέρια του το συμβόλαιο του Ρέιμοντ Κάουελς, αλλά περιμένει και την απάντηση του 30χρονου γκαρντ Τζόρνταν Κρόφορντ, ο οποίος έχει εξαετή θητεία στο ΝΒΑ.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η περίπτωση του Κρόφορντ προέκυψε πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα. Τότε προτάθηκε στους «κίτρινους» και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ατζέντη του αθλητή, οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να προσφέρει ο Άρης.

Τούτο αναμφίβολα προκαλεί εντύπωση υπό την έννοια ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση παίκτη, άλλη κλάση σε σχέση με την πλειοψηφία των Αμερικανών που αγωνίζονται στην ελληνική Basketleague. Με εξαετή θητεία στο ΝΒΑ, κυρίως όμως με διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο (12.2π.) στα 294 παιχνίδια που έπαιξε στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου.

Πρόκειται για μια αυθεντική μηχανή… παραγωγής σκορ κι αυτό δεν πιστοποιείται μόνο μέσα από τα νούμερά του στο ΝΒΑ, αλλά έφτασε να είχε 43.2 πόντους κατά μέσο όρο στο Πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ την περσινή σεζόν η οποία ήταν μεταξύ Κίνας και Ισραήλ είχε 18π. κατά μέσο όρο στη Ναχαρίγια. Πρόκειται επίσης για έναν παίκτη ο οποίος σουτάρει σταθερά πάνω από 35% έξω από τη γραμμή του τριπόντου, μια ισχυρή προσωπικότητα.

Το ζήτημα χειρίζεται αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος, ο οποίος περίμενε την απάντηση του Κρόφορντ πριν από τουλάχιστον 48 ώρες. Αυτή δεν ήρθε, σημειώθηκε μάλιστα ότι ο 30χρονος συμμετέχει σε try outs και θα χρειαστεί τουλάχιστον 3-4 ημέρες ακόμη για να δώσει οριστική απάντηση.

Για την ακρίβεια, οι εκπρόσωποι του παίκτη σημείωσαν ότι ο Κρόφορντ θα είναι σε θέση να απαντήσει μέχρι την Τετάρτη (18/9). Με τον χρόνο να πιέζει, οι «κίτρινοι» είδαν τις εναλλακτικές επιλογές τους κι έτσι αποτάθηκαν στον Ρέιμοντ Κάουελς.

Οι συζητήσεις με τον τελευταίο ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (13/9) και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο παίκτης έστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Άρης δεν έχει επικυρώσει τη συμφωνία γιατί περιμένει την απάντηση του Κρόφορντ.