Ο Ιωάννης, ο Giannis και τα άλλα παιδιά...

Χριστίνα Βραχάλη
Το μέλλον του Ιωάννη Παπαπέτρου είχε αποφασιστεί χωρίς καν να ερωτηθεί. Το γονίδιο έπαιξε βασικό ρόλο και τα βιώματα έκαναν την υπόλοιπη... δουλειά. Ο χαρακτηριστικός, σχεδόν μεθυστικός ήχος της μπάλας στο παρκέ, η εικόνα του πατέρα του με το νούμερο 10 στην πλάτη. Μπορείς να ξεφύγεις από τη μοίρα σου; Ευτυχώς όχι.

Άρης - ΑΕ Λεμεσού με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Αργύρης Παπαπέτρου φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 10 του Παναθηναϊκού επί μία δεκαετία και κατέκτησε δύο Κύπελλα το 1986 και το 1993.

Έναν χρόνο μετά γεννήθηκε ο Ιωάννης και 25 χρόνια αργότερα φόρεσε κι εκείνος το νούμερο 10 του τριφυλλιού και πανηγύρισε ήδη ένα Κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα, δικαιώνοντας τον εαυτό του για την δύσκολη απόφαση που πήρε να αλλάξει στρατόπεδο, ν' αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να γίνει το "μαύρο πρόβατο" στη συνείδηση των ερυθρόλευκων φιλάθλων.

Αυτά κι άλλα πολλά τα συζητήσαμε, (λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της εθνικής ομάδας για το Μουντομπάσκετ της Κίνας) στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Παύλος Γιαννακόπουλος, αναπολώντας εικόνες του παρελθόντος και σκεπτόμενοι νέες του μέλλοντος.