Άρης δεν είναι μόνο μπάσκετ

Gazzetta team
Ο Άρης είναι ένας σύλλογος με τεράστια κοινωνική προσφορά, αυτό επιβεβαιώνει και η 4η Αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΚΑΕ στο Nick Gallis Hall παρουσία και της μπασκετικής ομάδας.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η ΚΑΕ Άρης διοργάνωσε πρόγραμμα Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της ΚΑΕ. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook η ΚΑΕ ευχαρίστησε την ομάδα Αιμοδοσίας Γ.Ν.Θ. Αγίου Παύλου και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή» για τις υποστηρικτικές ενέργειές τους.

Παρόντες στην Αιμοδοσία που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν: ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χάρης Παπαγεωργίου, o General Manager, Θωμάς Ντούλης, ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι συνεργάτες του, Σάββας Καμπερίδης και Βαγγέλης Σπυρίδης, ο Team Manager, Αλέξανδρος Αναστασιάδης και αντιπροσωπεία της ομάδας μας, που αποτελούταν από τους Δημήτρη Βεργίνη, Διαμαντή Σλαφτσάκη, Boris Dallo, Δημήτρη Φλιώνη, Βασίλη Χρηστίδη και Στράτο Βουλγαρόπουλο. Οι περισσότεροι από τους παίκτες της ομάδας μας μάλιστα έδωσαν αίμα, συμμετέχοντας ενεργά στην Αιμοδοσία και προφέροντας στην Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργήσει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, στάθηκε στην παράδοση του Άρη σε κοινωνικό έργο «Ο ΑΡΗΣ είναι μια ιστορική ομάδα που πέρα από την αθλητική της προσφορά, έχει μεγάλη παράδοση συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες, δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια τέτοια δράση, είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται για τέταρτη φορά και τρίτη συνεχή χρονιά. Έχει καθιερωθεί πλέον κι έχει γίνει θεσμός κι αυτό που μας ικανοποιεί είναι πως συμμετέχουν ενεργά τα μέλη της ομάδας μας».

Ο γιατρός του Άρη, Νίκος Κουκουλιάς, σημείωσε ότι «έχουμε εγκαταστήσει ένα σύνολο αιμοδοτών, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στη συνείδηση του κόσμου. Θέλουμε να το βάλουμε στην κουλτούρα μας, θέλουμε να το κάνουμε συνήθειά μας και να το διοργανώνουμε μια-δυο φορές τον χρόνο. Έχουμε βήματα να κάνουμε μπροστά και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Αιμοδοτών και σε ό,τι αφορά τη γιορτή που θα πρέπει να αποτελεί αυτή η εκδήλωση. Έγινε κι ένα ακόμη μεγάλο βήμα σήμερα (02/12) για τον Εθελοντισμό. Εκτός από την Αιμοδοσία, όλοι σχεδόν οι Αιμοδότες έγιναν ταυτόχρονα Εθελοντές, υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας την προσπάθεια νοσημάτων του αίματος, όπως είναι η λευχαιμία και τα λεμφώματα. Επομένως, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή μέρα σήμερα για τον Εθελοντισμό, για την ομάδα μας και τον κόσμο. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, να γίνει θεσμός, να γίνει συνείδηση μας, να γίνει κουλτούρα μας».

Αγγέλου: «Άρης δεν είναι μόνο μπάσκετ»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στάθηκε στην αξία αυτών των πρωτοβουλιών αλλά και στη σημασία της υποστήριξής τους. «Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, εκφράζει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε όλοι μας, η ομάδα αλλά και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι καλό να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Άρης δεν είναι μόνο μπάσκετ. Η ιστορία του και η κοινωνική προσφορά του, τον επιβάλλει να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, υπάρχει εξάλλου μια πολυσχιδής δραστηριότητα σε κοινωνική προσφορά».

Στη σημασία της υποστήριξης τέτοιου είδους πρωτοβουλιών στάθηκε και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης σημειώνοντας ότι… «Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια στην ΚΑΕ η οποία στηρίζει και διοργανώνει για τέταρτη φορά την Αιμοδοσία. Η οντότητα της ομάδας δείχνει πόσο ξεπερνάει τα σύνορα, το έχει αποδείξει πολλές φορές με παρόμοιες κινήσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε και το πιο σημαντικό είναι ότι δίνοντας αίμα μπορείς να σώσεις μια ζωή».