Το σερί, η τετράδα και το ρεκόρ ευστοχίας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα είναι πλέον στο χέρι του ΠΑΟΚ καθώς οι πέντε διαδοχικές νίκες στο Πρωτάθλημα του προσφέρουν αυτό το δικαίωμα. Ο Δικέφαλος δείχνει να διανύει επίσης την πιο φορμαρισμένη περίοδο της χρονιάς.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος όπου ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει σερί νικών. Και στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε σημειώσει πέντε συνεχόμενες νίκες, στην προκειμένη περίπτωση όμως πείθει περισσότερο για το επίπεδο αγωνιστικότητά της.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ένα στοιχείο που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η… μεταμόρφωση της ομάδας στο μακρινό σουτ. Είναι προφανές επίσης ότι η ψυχολογία των παικτών άλλαξε μετά τα δύο «μεγάλα» τρίποντα του σημείωσε ο Θόδωρος Ζάρας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη. Πριν τους τελευταίους δύο αγώνες με Κολοσσό Ρόδου και Κόροιβο Αμαλιάδας, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν από τις πιο εύστοχες ομάδες του πρωταθλήματος καθώς σούταρε με ποσοστό 32%(145/452).

Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει 28/52 τρίποντα και σουτάρει με το εκπληκτικό 53.8%. Το δε συνολικό ποσοστό του «ανέβηκε» κατά 2.3 ποσοστιαίες μονάδες(34.3%). Ο Θόδωρος Ζάρας είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αύξηση του ποσοστού ευστοχίας. Ο έμπειρος γκαρντ από τους έξι πόντους ανά αγώνα, στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει 13 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6.75 το οποίο ξεπερνά το 70% με 5/7 προσπάθειες.