Ρέθυμνο-Άρης 80-73

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το Ρέθυμνο έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και επικράτησε του Άρη στην Κρήτη με 80-73 σ’ ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα.

Το χέρι-αλφάδι του Χάρη Γιαννόπουλου έκανε τη διαφορά για τους Κρητικούς, ενώ η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έχασε την ψυχραιμία της στο τελευταίο λεπτό και διαμαρτυρήθηκε για το αντιαθλητικό φάουλ που καταλογίστηκε εις βάρος του Γκάρι Μπελ 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά αυτό που δεν κατάφερε να ελέγξει ήταν τα λάθη του. Μέσα από αυτά πήρε σκορ το Ρέθυμνο το οποίο αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να εκτελέσει στο transition game με τον Αλέξη Χριστοδούλου να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο με οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα. Για τον Άρη, ο Λευτέρης Μποχωρίδης περιορίστηκε σε ρόλο δημιουργού, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε οκτώ πόντους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 17-18 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα πεντάλεπτα της δεύτερης περιόδου. Για την ακρίβεια, ο Άρης προηγήθηκε με 22-24 με τη συμπλήρωσε 3:30 λεπτών σε αυτό το δεκάλεπτο για να ακολουθήσει 13-0 σερί των γηπεδούχων (σ. σ. βασίστηκε στην αποτελεσματικότητά τους στο μακρινό σουτ και είχε 5/9 προσπάθειες στο τέλος του ημιχρόνου) οι οποίοι προηγήθηκαν με 35-24(17’). Έπειτα από τουλάχιστον τρία άγονα λεπτά, ο Άρης αντέδρασε με τους Μποχωρίδη, Τσαϊρέλη, Μπελ, έκανε επιμέρους σκορ 1-11 (σ. σ. είχε τη δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων μέσω των επιθετικών ριμπάουντ), μείωσε σε 36-35 για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο (40-35) με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Χάρη Γιαννόπουλο.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της 3ης περιόδου. Μέσα από τις ατομικές ενέργειες του Άρμστεντ, το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 51-45 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην 3η περίοδο. Ο Άρης είχε πρόβλημα τόσο σε επίπεδο δημιουργίας και εκτέλεσης, έως ότου αναλάβει δράση ο Μποχωρίδης. Οι «κίτρινοι» έκαναν επιμέρους σκορ 2-10 μέχρι το τέλος της περιόδου (53-55).

Η μάχη… σώμα με σώμα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης βασίστηκε στη δημιουργία και στην εκτέλεση του Λευτέρη Μποχωρίδη και το Ρέθυμνο στην απόδοση του Γκούντγουϊν(61-64, 35’). Στην προσπάθεια του Άρη να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες και να κερδίσει το παιχνίδι, το Ρέθυμνο απάντησε με δύο μεγάλα σουτ από τους Γκούντγουϊν-Γιαννόπολο και πήρε το προβάδισμα με 72-70, 80 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Με καλάθι του Τσαϊρέλη ο Άρης μείωσε σε 74-73, για να ακολουθήσουν διαδοχικές άστοχες προσπάθειες του Ρεθύμνου, δύο άστοχες βολές από τον Γκούντγουϊν αλλά και απώλεια του αμυντικού ριμπάουντ για τον Άρη, 16.6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι διαιτητές έδωσαν αντιαθλητικό φάουλ κατά του Άρη, ο Μούντι ευστόχησε στη βολή(75-73) για να τον μιμηθεί ο Άρμστεντ(77-73).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο κρίσιμο σημείο το Ρέθυμνο έβαλε δύο μεγάλα σουτ. Αρχικά με τον Γκούντγουϊν (68-68) για να ακολουθήσει το… τετράποντο (72-70) του Χάρη Γιαννόπουλου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Γκούντγουϊν και Γιαννόπουλος όχι μόνο «κουβάλησαν» την ομάδα τους αλλά έβαλαν και τα δύο κρίσιμα σουτ που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άρμστεντ δεν ήταν αποτελεσματικός στα σουτ αλλά έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές που «σφράγισαν» τη νίκη του Ρεθύμνου.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ιβάν Μάρας μάλλον πέρασε απαρατήρητος για τον Άρη, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους Ντάνιελς, Μόρισον για το Ρέθυμνο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε υπέρ του Μούντι και το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ για τον Άρη, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μετά από κακή συνεννόηση από τους Βασιλόπουλο-Πρίουιτ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν είχε συγκέντρωση στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα κι αυτό του κόστισε.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-35, 53-55, 80-73