Καλύτερα τώρα με τα Τρίκαλα, παρά μετά στην Euroleague

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ξέχασε ήδη τα Τρίκαλα, σκέφτεται την Μακάμπι ενώ θεωρεί σωστό πως δεν μπαίνει ο Σπανούλης αφού ακόμη δεν είναι στο 100%.

Στον Ολυμπιακό πρέπει να έχουν μεγαλύτερο άγχος για το αν θα τραυματιστεί κάποιος παίκτης την ώρα του παιχνιδιού παρά για το αποτέλεσμα. Φυσικά και αναφέρομαι για ματς σαν κι αυτό με τα Τρίκαλα όπου ο νικητής είναι γνωστός μήνες πριν. Εκτός αν υπήρχε κάποιος που και στο 23’ ακόμη με το σκορ 38-39 πίστευε πως θα γινόταν η έκπληξη;

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν τα αυτονόητα και τα έκαναν σοβαρά σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα ο Δημήτρης Αγρβαάνης πρόσθεσε μία ακόμη (δεν ήταν η πρώτη) καλή εμφάνιση και ουσιαστικά αυτός λειτούργησε ως ξυπνητήρι για τους υπόλοιπους.

Όταν σε 7 μέρες δίνεις 4 παιχνίδια, είναι λογικό στο πιο εύκολο να σε νοιάζει πως θα μοιράσεις το χρόνο συμμετοχής. Αυτά είχε κατά νου ο κόουτς και για αυτό δεν υπήρχε παίκτης με περισσότερα από 24’ και κανείς με λιγότερα από 8’.

Δεν είδα πολλούς να ασχολούνται με την δεύτερη σερί καλή απόδοση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ έπαιξε καλά με τη Μάλαγα και με τα Τρίκαλα και δείχνει ανεβασμένος. Επειδή είναι παιδί που λειτουργεί πολύ με την ψυχολογία του, πιστεύω πως στο Τελ Αβίβ θα βοηθήσει αρκετά.

ΔΟΚΙΜΗ Ή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Ο ΜΑΚΛΙΝ ΣΤΟ «4»;

Για περίπου ένα πεντάλεπτο στην τελευταία περίοδο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπαιξε με τον ΜακΛιν στη θέση «4» και τον Μπόγρη στη θέση «5». Δεν ξέρω αν αυτό ήταν κάποιου είδους δοκιμή ενόψει τη συνέχεια ή αν συνέβη αναγκαστικά λόγω του ότι ο Αγραβάνης ήταν το μοναδικό «τεσσάρι» και δεν ήθελε να το φορτώσει με επιπλέον χρόνο στο παρκέ.

Προσωπικά πιστεύω πως δεν ήταν θέμα δοκιμής.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο Σφαιρόπουλος να δει 2-3 παίκτες υγιείς σε απόλυτο βαθμό. Μην περιμένετε βελτίωση τις επόμενες μέρες γιατί δε θα γίνει καλά καλά προπόνηση. Παρασκευή με Μάλαγα, Σάββατο χαλάρωμα, Κυριακή με Τρίκαλα, Δευτέρα χαλάρωμα και ταξίδι, Τρίτη με Μακάμπι, Τετάρτη χαλάρωμα και Πέμπτη Χίμκι.

Η βάση πρέπει να δοθεί στο scouting των επόμενων δύο αντιπάλων και σε τίποτα άλλο. Σημασία έχει να πάνε διαβασμένοι οι «ερυθρόλευκοι» στα παιχνίδια με Μακάμπι και Χίμκι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 100% Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι 100% έτοιμος και υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να παίξει με τη Χίμκι. Για την Μακάμπι ούτε λόγος. Εδώ και 20 μέρες περίπου δεν έχει κάνει προπόνηση με την ομάδα και αποκλείεται να παίξει χωρίς μια δυο «γεμάτες» με όλους τους συμπαίκτες του.

Για μένα καλά κάνει. Στο παρελθόν έχει πληρώσει κι ο ίδιος κι η ομάδα την επιθυμία του να επιστρέψει ενώ δε βρισκόταν στο 100% και όπως έχω χιλιοαναφέρει, κανείς δεν ξέρει καλύτερα το σώμα του Σπανούλη από τον ίδιο τον Βασίλη.

ΥΓ: Το στατιστικό στα τρίποντα (5/22) είναι πολύ άσχημο. Από την άλλη το γεγονός πως από τα 22 σουτ τα 20 ήταν ελεύθερα και προϊόν συστήματος είναι πολύ ενθαρρυντικό.

ΥΓ 2: Πολύ καλή δουλειά ο Κώστας Μέξας στα Τρίκαλα. Σωστό μπάσκετ και καλές επιλογές ξένων.

ΥΓ 3: 14 επιθετικά ριμπάουντ, 23 πόντοι από αυτά ο Ολυμπιακός. Εξαιρετικό.

ΥΓ 4: ¨Εχω βαρεθεί να βλέπω γεμάτες καρέκλες κάθετα στον πάγκο της ομάδας, εκεί που κάθονται οι τραυματίες. Μάντζαρης, Σπανούλης, Πρίντεζης, Τιλί. Πλάκα πλάκα με ένα τριάρι αυτή η οεντάδα θα μπορούσε να πάει μακριά.