Καστρίτης: «Μια υπέροχη χρονιά που τελειώνει με πικρία»

Απολογιστικό χαρακτήρα είχε η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Καστρίτη μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό όπου άφησε ανοιχτό παράθυρο για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Άρη και εξήγησε παράλληλα γιατί υπερδιπλασιάστηκε η αξία των παικτών.

«Μια υπέροχη χρονιά έφτασε στο τέλος της και την χαρακτηρίζω έτσι γιατί τίποτε δεν ήταν στρωμένο για μας αλλά ποτέ δεν εγκαταλείψαμε. Είτε μιλάμε για την προπόνηση είτε για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε στο συντριπτικό μέρος της χρονιάς. Και στο τέλος νιώθουμε μια πικρία για το ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Είναι μια χρονιά παρακαταθήκη για να βελτιωθούμε ως προσωπικότητες για να πάμε πιο μπροστά», είπε και ευχαρίστησε τους πάντες ονομαστικά (συνεργάτες, διοίκηση, παίκτες, σταφ, υπάλληλους γραφείων και νομικό επιτελείο) για να αναφερθεί στον κόσμο του Άρη αλλά και στους παίκτες τους οποίους χαρακτήρισε «πραγματικά παλικάρια».

Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στην ομάδα απάντησε ότι ακόμη δεν έχουν διαμορφωθεί δεδομένα. «Έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση. Μέχρι τις 30 Μαΐου η ομάδα πρέπει να μαζέψει όλα τα στοιχεία για τον φάκελο αδειοδότησης κι εκεί έχει δώσει όλο το βάρος. Πρέπει να πέσουν δεδομένα στο τραπέζι οπότε είναι νωρίς να μιλήσουμε».

Εκεί τέθηκε το κατά πόσο μπορεί ο Άρης να διατηρήσει στο ρόστερ του συγκεκριμένους ξένους παίκτες της φετινής χρονιάς. «Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο για κάθε ελληνική ομάδα που βρίσκεται από την 3η θέση και κάτω λόγω της οικονομικής κατάστασης. Όλοι ξέρετε πόσο κόστισε η φετινή ομάδα και μέσα από τις προτάσεις που δεχθήκαμε για τους παίκτες στη διάρκεια της χρονιάς εκτιμούμε ότι τριπλασιάστηκε η αξία αυτής της ομάδας, οπότε καταλαβαίνετε με τι εφόδια θα βγουν στην αγορά. Για να κρατήσεις τέτοιους παίκτες θα πρέπει να τριπλασιάσεις το μπάτζετ σου, πράγμα απίθανο».

Ρωτήθηκε επίσης για την τελευταία εικόνα του αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα όπου ο Άρης από 5ος κατέληξε στην έβδομη θέση. «Δεν την έχουμε ξεπεράσει κι όποιον ρωτήσεις στη ομάδα αυτό θα σου πει. Αδειάσαμε στο σουτ που δεχθήκαμε, ήταν σα να έφυγαν όλα από μέσα μας κι αυτό φάνηκε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό όπου δεν είχαμε την αγωνιστικότητα που θέλαμε. Είδαμε να περνούν όλα τα στάδια της χρονιάς μέσα από αυτό το σουτ αλλά αν το διαχειριστούμε σωστά θα μεγαλώσουμε και θα είμαστε πιο έτοιμοι για την επόμενη φορά».