Η εξήγηση για τα ban της ΑΕΚ και η έλλειψη σεβασμού από τον Χήνα

Αντώνης Καλκαβούρας
To Gazzetta αναζήτησε την αιτία για την έκρηξη των ban μέσα σε δύο ημέρες, σκάλισε το θέμα και έχει τις απαντήσεις. Τι λάθος έγινε, η ειρωνεία του γενικού διευθυντή και γιατί επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί.

Το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε να διακανονίσει 17 περιπτώσεις οφειλών, προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και να έχει δικαίωμα μετεγγραφών. Έστω και λίγες ώρες πριν την πρώτη επίσημη υποχρέωση – το Super Cup – η ΑΕΚ κατάφερε να «σβήσει» τα τελευταία πέντε ban, όπως είχε αποκαλύψει το Gazzetta.

Κάπως έτσι και εν μέσω των τεράστιων δυσκολιών που προέκυψαν από την μετακόμιση στο νέο γήπεδο της ομάδας, οι μεταγραφές, όσων είχαν το letter of clearence στο εξωτερικό, επικυρώθηκαν και έτσι η “Ένωση” ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Basket League.

Στις 15 Οκτωβρίου και ενώ το όνομα της ΑΕΚ είχε εξαφανιστεί από τη λίστα της FIBA, εντελώς ξαφνικά επανεμφανίστηκε. Τα ban έγιναν δύο. Και μόλις στο ημερολόγιο εμφανίστηκε ο Νοέμβριος, έγινε η... έκρηξη! Τα 2 έγιναν 4, την 1η Νοεμβρίου. Στις 2 του ίδιου μήνα ανέβηκαν στα 5 και σήμερα (3/11) προέκυψαν άλλα τέσσερα! Συνολικά 9. Γιατί συνέβη αυτό;

Η ουσία συνίσταται ότι για κάποιο λόγο (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι απλά υπήρξε αμέλεια στην εκτέλεση της κατάθεσης), οι άνθρωποι της «βασίλισσας» δεν τήρησαν τους διακανονισμούς του Οκτωβρίου και δεν πλήρωσαν την 3η δόση. Κατά συνέπεια, όσοι εκ των αντίδικων δεν έχουν πλέον την διάθεση να της δώσουν την παραμικρή πίστωση χρόνου, ενημέρωσαν την FIBA για την ολιγοήμερη καθυστέρηση κι έτσι σιγά-σιγά τα ban άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.

Αν και ο γενικός διευθυντής της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Γιώργος Χήνας, μας παρότρυνε να ασχοληθούμε με το... μπάσκετ και αναρωτήθηκε με ειρωνικό τρόπο για την φύση της δημοσιογραφικής μας ειδίκευσης («είστε δικαστικός συντάκτης;», μας απάντησε), το Gazzetta έψαξε εξονυχιστικά το θέμα σε επίπεδο διοικητικής κορυφής και η απάντηση που πήρε ήταν καθησυχαστική τόσο για τους φίλους της ομάδας, όσο και για το αγωνιστικό τμήμα.

Κοινώς, μας κατέστη σαφές ότι τα χρήματα κατατέθηκαν χθες και η τρίτη δόση θα φανεί μέχρι την Παρασκευή (05/11) στους λογαριασμούς των αντιδίκων, στην διακριτική ευχέρεια των οποίων θα είναι (όταν πλέον δουν την κατάθεση) να ενημερώσουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να σβήσει τα ban.

To ρεπορτάζ μας αναφέρει μάλιστα, ότι η διοίκηση έχει προχωρήσει σε δύο νέες χορηγικές συμφωνίες, οι οποίες θα εισρεύσουν επιπλέον χρήματα στο ταμείο της και θα της δώσει την ευκαιρία να ενισχύσει το ρόστερ με τουλάχιστον δύο νέους παίκτες.