Πετρόπουλος για το νικητήριο καλάθι: «Πήγα να καρφώσω αλλά μου γλίστρησε η μπάλα» (vid)

Newsroom
Ο Ανδρέας Πετρόπουλος ήταν εκείνος που έκρινε το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στα Άνω Λιόσια, μιλώντας για το νικητήριο καλάθι που γλίτωσε τα... χειρότερα για την «Ένωση».

Ο Πετρόπουλος πήρε πάνω του την κρισιμότερη κατοχή της αναμέτρησης στα Λιόσια και χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ, σκοράροντας για το τελικό 64-63 αφού ο Χάνλαν αστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο.

Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε το ματς με 13 πόντους κι εν συνεχεία ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Κατ' αρχήν, συγχαρητήρια στον Άρη για την απόδοσή του. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να επαναπαυτούμε σε μια διαφορά 10-12 πόντων. Γνωρίζαμε πως αν κάποιοι παίκτες του Άρη βρουν ρυθμό όπως ο Τζούστον, ο Ουίλιαμς και ο Χάνλαν, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Δεν παίξαμε πολύ καλά επιθετικά, ήμασταν άστοχοι, όμως θα πω ότι επιτέλους χαμογελάσαμε λίγο μετά από δυο κακές ήττες. Αυτή η νίκη θα μας δώσει τεράστια ψυχολογία για τη συνέχεια».

Όσον αφορά το νικητήριο καλάθι, είπε: «Στην τελευταία φάση βγήκε αυτό ακριβώς που σχεδίασε ο προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι πήγα να καρφώσω, αλλά μου γλίστρησε η μπάλα και προτίμησα να την αφήσω απλά. Είπα ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει (γέλια)! Είναι η πρώτη φορά που βάζω νικητήριο καλάθι και είμαι πολύ χαρούμενος. Η σημερινή επιτυχία είναι ότι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον στην άμυνα. Αυτό μας πλήγωνε πάντα. Γενικά με το ριμπάουντ έχουμε ένα θέμα, δεν είμαστε τόσο αθλητική ομάδα. Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε την άμυνα σε αυτό το επίπεδο, να βελτιώσουμε την μαχητικότητά μας».