Στην Ευρωπαϊκή «μάχη» ΑΕΚ και Άρης

Αντωνία Σπανού
Οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται στην «μάχη» του Fiba Champions League. Άρης και ΑΕΚ αντιμετωπίζουν Χέλιος Ντομζάλε και Ζολνόκι αντίστοιχα και ξεκινούν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Οι δύο ελληνικές ομάδες ξεκινούν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι στον Fiba Champions League.

H AEK είναι εκείνη που κάνει ποδαρικό, από ελληνικής πλευράς, στην διοργάνωση και αντιμετωπίζει την Ζολνόκι Ολάι στο ΟΑΚΑ (18/10, 19:00, ΕΡΤ1).

Η ομάδα του Ζντόβτς προέρχεται από την εντυπωσιακή εμφάνιση για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στο Λαύριο, όπου επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία (96 - 56).

Η «βασίλισσα» είναι ετοιμοπόλεμη, ο προπονητής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και άπαντες δηλώνουν προσηλωμένοι στον στόχο που δεν είναι άλλος από την θετική πρεμιέρα.

Ο κόσμος αναμένεται να δώσει το παρόν και να γίνει ο 6ος παίκτης της ομάδας του Ζντοβτς.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης ταξίδεψε στην Σλοβενία για να αντιμετωπίσει την Ντομζάλε (18/10, 21:00, Novasports 2) με δύο πολύ σημαντικές απώλειες.

Οι Μάικλ Τζένκινς και Βασίλης Σίμτσακ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και παρέμειναν στην Θεσσαλονίκη με τους Πουλιανίτη και Χρηστίδη να παίρνουν την θέση τους.

Μπορεί το αποτέλεσμα του Άρη στην τελευταία αγωνιστική για την Basket League να μην συνοδεύτηκε με νίκη (ήττα από το Ρέθυμνο με 69 – 60), σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε την σημασία να ξεκινήσει η ομάδα του με θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της νεοσύστατης λίγκας.

Από την πλευρά της η αντίπαλος του Άρη, Χέλιος Ντομζάλε, μετρά 2 νίκες στο σλοβένικο πρωτάθλημα και περιμένει με καλή ψυχολογία τον αντίπαλο της.