Χ.Μαρκόπουλος: «Ιστορική μέρα για τη Δόξα Λευκάδας»

Αλέξανδρος Καραλής
Ο Χάρης Μαρκόπουλος ήταν απόλυτα ευχαριστημένος στη συνέντευξη Τύπου για τη νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Α1, μιλώντας για ιστορική στιγμή του συλλόγου.

Ο Έλληνας τεχνικός των Επτανήσιων έκανε λόγο για εξωπραγματικά ποσοστά της ομάδας του στο τρίποντο και απένειμε τα εύσημα σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, για την ιστορική αυτή νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ.

«Σίγουρα είναι μία ιστορική ημέρα για την Δόξα, ήταν το πρώτο παιχνίδι στην Α1 το οποίο συνοδεύτηκε με νίκη. Όλα τα εύσημα πρέπει να πάνε σε όλους τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια «έτρεχαν» αυτή την ομάδα αλλά και στο προπονητικό επιτελείο που ήταν πέρυσι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχουμε στο επιτελείο μας τον κύριο Τακιανό. Ήταν αγώνας χωρίς άγχος, εμείς βγάλαμε ενέργεια και αιφνιδιάσαμε τον ΠΑΟΚ, βάλαμε καλάθια με αυτοματισμούς και τους αγχώσαμε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στα σουτ τριών πόντων ενώ εμείς είχαμε εξωπραγματική ευστοχία. Στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκε η κούραση και κάναμε 16 ή 17 λάθη. Σήμερα μέτρησε η προσωπικότητα των παικτών. Τα μεγάλα σουτ που βάλαμε εμείς τα έχουμε δει στην προπόνηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαστε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα το οποίο είναι μαραθώνιος. Θέλουμε να πανηγυρίζουμε την τελευταία αγωνιστική και όχι την πρώτη.

Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν την διάθεση και την θέληση να διακριθούν. Από αύριο συνεχίζουμε να δουλεύουμε για γίνουμε καλύτεροι και να βλέπουμε να σημειώνουμε καλάθια μέσα από ομαδική δουλειά.Δεν πιστεύαμε ότι μέχρι τέλος θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα για να μην χάσουμε το δάσος. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει προετοιμασία και δεν ξέρουμε πότε αυτό θα μας χτυπήσει στο πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του Μαρκόπουλου, για να συμπληρώσει ο Χρήστος Ταπούτος:

«Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Κάναμε μία μεγάλη και απρόσμενη νίκη αλλά αν δεν το πιστεύαμε δεν θα έρχονταν ποτέ αυτή η νίκη.

Για τις ημέρες που είμαστε μαζί κάναμε υπέρβαση. Δώσαμε χαρά και ενθουσιασμό στην πόλη της Λευκάδας. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί καλά-καλά δεν ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, αυτά θα γίνουν μέσα από τοις προπονήσεις

Οι έμπειροι θα πρέπει να προσγειώσουμε τους καινούργιους. Θα ακούσουμε διάφορα από τον κόσμο και ίσως αυτό μας αποπροσανατολίσει. Αν δεν συνεχίσουμε όπως πρέπει αυτή την νίκη θα την πετάξουμε στα σκουπίδια. Είμαι αισιόδοξος και θα πρέπει την εμπειρία και τον ενθουσιασμό να το κάνουμε ένα. Η συνέχεια από την πλευρά μας θα πρέπει να είναι ανάλογη, περιμένουμε περισσότερο κόσμο γιατί είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε μεγάλες ομάδες σε ένα γεμάτο γήπεδο», έκλεισε τις δηλώσεις του ο έμπειρος φόργουορντ της Δόξας.