Μέξας: «Η σκέψη μας είναι στο να σωθεί η ομάδα»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ο Κώστας Μέξας πιστεύει πως η ΑΕΚ πραγματοποίησε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή της και πιστεύει πως κέρδισε απόλυτα δίκαια.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα ανέφερε: «Πολλά συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη σημερινή της εμφάνιση. Νομίζω ότι έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι εκτός έδρας. Νομίζω ότι ήρθαν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουν τον τόνο του παιχνιδιού από πολύ νωρίς και νομίζω ότι το κατάφεραν. Ήταν το φαβορί, νομίζω ότι κέρδισαν απόλυτα δίκαια και πιστεύω ότι η διαφορά μας κολακεύει κιόλας.

Εμείς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα δυο ματς στις τρεις ημέρες με ομάδες που είναι καλύτερες ομάδες αρκετά από εμάς, αλλά θα πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε. Νομίζω ότι στην επίθεση πήγαμε κάποιες φορές περισσότερο ατομικά απ' όσο θα έπρεπε ενώ και στην άμυνα δεν ήμασταν τόσο σκληροί όσο απαιτούνταν απέναντι σε μια ομάδα καλύτερη από εμάς, πιο αθλητική και πιο γρήγορη. Από το ξεκίνημα τους αφήσαμε να παίξουν με τον τρόπο που ήθελαν και φυσικά μας κέρδισαν απόλυτα δίκαια.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε έχουμε μπροστά μας ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι με τον Αρκαδικό τη Δευτέρα, θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε κάνοντας και λίγο προπόνηση για να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο ματς της Δευτέρας. Ήταν σίγουρα μια εμπειρία για όλους μας να παίξουμε μέσα σε τρεις ημέρες δυο παιχνίδια με τόσο μεγάλες ομάδες. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες θα δούμε τι δεν κάναμε σωστά όλοι μας, εγώ πρώτα και στη συνέχεια οι παίκτες, για να δούμε την επόμενη ημέρα. Το πρόγραμμα αυτό είναι και οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και τη σωστή διαχείριση.

Η σκέψη μας είναι στο να σωθεί η ομάδα. Θα το ξαναπώ για ακόμα μια φορά. Βλέπετε πως είναι το πρόγραμμα μας, βλέπετε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων που είναι κάτω από εμάς. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια πολύ καλύτερα από τι ήμασταν σήμερα».

Για τον Ντίλαρντ: «Είναι σε ρυθμό προπόνησης ο Ντίλαρντ αναμένουμε να δούμε την απόφαση για να προσαρμοστούμε ανάλογα».

Ο Ανδρέας Πελεκούδας από την πλευρά των παικτών: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη δίκαιη νίκη της. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε στη σημερινή ήττα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Δευτέρας που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει διδαχθούμε άπό αυτή μας την ήττα και άμεσα να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό».