Dirk vs Kobe: Ο τελευταίος χορός! (vid & pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ντιρκ Νοβίτσκι και Κόμπι Μπράιαντ αναμετρώνται για 50η φορά, μόνο που η αποψινή θα είναι και η τελευταία τους.

Ο τελευταίος μεταξύ τους χορός...

Η αποψινή αναμέτρηση μεταξύ των Μάβερικς και των Λέικερς είναι ιδιαίτερη. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Κόμπι Μπράιαντ θα αναμετρηθούν για 50η φορά στην καριέρα τους και όπως δείχνει η αγωνιστική εικόνα των ομάδων, αυτή θα είναι και η τελευταία τους συνάντηση αφού οι «Λιμνάνθρωποι» δύσκολα θα μπουν στα playoffs.

Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι το οποίο δεν το αμφισβητεί κανείς. Ο Γερμανός τον έχει χαρακτηρίσει «ο Τζόρνταν της δικής μας γενιάς». «Ήταν ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι στο παρκέ μαζί τους, να τσεκάρω τις αντιδράσεις του, τον τρόπο σκέψης του. Ο Ντουράντ το είπα σωστά... είναι ο Μάικλ Τζόρνταν της γενιάς μας. Η εκτέλεση, η δημιουργία, τα κρίσιμα καλάθια του. Απίθανος».

Οι δυο τους έχουν σκοράρει συνολικά 61.947 πόντους! Στις προηγούμενες 49 αναμετρήσεις τους ως αντίπαλοι έχουν σκοράρει συνολικά 2.366 πόντους! Περισσότερους δηλαδή από όσους έχουν σκοράρει 2.734 παίκτες του ΝΒΑ σε όλη τους την καριέρα.

Δεν υπάρχει All Star Game από το 2002 μέχρι το 2012 που να μην περιλαμβάνει τα ονόματα και των δύο. Ο Νοβίτσκι πήρε το MVP το 2007 και ο ο Μπράιαντ το 2008.

38 συνολικά σεζόν στο ΝΒΑ (20 ο Κόμπι και 18 ο Ντιρκ) με την ίδια φανέλα.

Κάθε φίλος των Μάβερικς έχει να θυμάται την «σκούπα» στο 2ο γύρο των playoffs το 2011. Ο Κόμπι είχε 23.3 πόντους μέσο όρο, αλλά αστόχησε στο buzzer beater στο Game 1.

To 1999 στο L.A ο Νοβίτσκι σκόραρε για τρίτη φορά +30 πόντους.

Ο Κόμπι σκόραρε 62 πόντους μόλις σε τρία δωδεκάλεπτα το 2005!

Τιτανομαχίες.

Και απόψε η τελευταία τους...

Ο τελευταίος μεταξύ τους χορός...