Τα τρία σενάρια πρόκρισης της Μακάμπι

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Το φάσμα του αποκλεισμού της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την πρώτη φάση είναι πιο ορατό από ποτέ, αλλά ακόμη έχει ελπίδες.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται προ των πυλών της πιο άσχημης αγωνιστικής ιστορίας της των τελευταίων ετών. Η «ομάδα του λαού» παραπαίει και με μόλις μία νίκη σε εφτά ματς στην Ευρωλίγκα μοιάζει απίθανο να προκριθεί στο Top 16.

Η τύχη δεν είναι στα χέρια του Τάμπακ και των παικτών του, ούτε καν σε αυτά του Σιμόνε Μιζράχι ο οποίος έχει χάσει χρόνια από τη ζωή του με όσα βλέπει φέτος. Η τύχη είναι στα χέρια της Νταρουσάφακα η οποία μπήκε από το παράθυρο στη διοργάνωση (wild card).

Οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν δύο περισσότερες νίκες (3-4 αντί 1-6), όχι μόνο επικράτησαν στο Τελ Αβίβ (73-84), αλλά πήραν και διαφορά 11 πόντων.

Τα πράγματα για την Μακάμπι (ή για τη Νταρουσάφακα αν προτιμάτε) είναι απλά καθώς υπάρχουν μόνο τρία σενάρια πρόκρισης.

Στο πρώτο σενάριο η Μακάμπι καλείται να κάνει το 3/3 και η Νταρουσάφακα να χάσει τουλάχιστον 2 ματς. Για να προκριθεί η Μακάμπι όμως θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά των 11 πόντων στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη.

Στο δεύτερο σενάριο η Μακάμπι καλείται να κάνει το 3/3 και η τουρκική ομάδα να κάνουν 0/3. Σε αυτή την περίπτωση οι ισραηλινοί αρκούνται και με νίκη με ένα πόντο διαφορά.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο πρόκρισης της Μακάμπι περιλαμβάνει δύο νίκες στα τρία ματς και 0/3 της Νταρούσαφακα. Πάλι όμως η νίκη με +12 των Ισραηλινών είναι επιτακιτκή ανάγκη.

ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

ΜΑΚΑΜΠΙ

Σάσαρι (εκτός)

Μπάμπεργκ (εντός)

Νταρουσάφακα (εκτός)

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Ουνικάχα (εντός)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός)

Μακάμπι (εντός)