Φινλανδία - Ισραήλ 66-79 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Το Ισραήλ νίκησε (εύκολα) και την Φινλανδία με 79-66 κάνοντας το «δύο στα δύο». Στους 22 σταμάτησε ο Ελιγιάχου. «Πληθωρικός» ο Κάσπι.

Ηταν λογικό οι Φινλανδοί να πάνε πάνω στον Κάσπι. Μόνος του είχε... πάρει τους Ρώσους στην πρεμιέρα του Eurobasket. Πίστευαν πως εάν βγάλουν εκτός αγώνα τον φόργουορντ των Κινγκς θα είχαν περισσότερες ελπίδες να πάρουν το παιχνίδι... Αμ δε. Οι Φινλανδοί μπορεί όντως να περιόρισαν τον Κάσπι, αλλά το Ισραήλ είναι πολύ περισσότερο από ένας... παίκτης.

Ο Ελιγιάχου πήρε τον ρόλο του Κάσπι και τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους (11/20 δίποντα!), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Βεβαίως δεν αρκούσε μόνο αυτός. Το Ισραήλ είναι μια εξαιρετική ομάδα που παίζει ωραίο μπάσκετ. Ο Οχαγιόν ακολούθησε με 13 και ο Κάσπι ήταν... πληθωρικός με 10 πόντους αλλά και 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Μαζί τους και ο Μεκέλ που τελείωσε με 14.

Από την μεριά τους οι Φινλανδοί μετά την υπερπροσπάθεια που έκαναν κόντρα στους Γάλλους δεν τα κατάφεραν με αντίπαλο το Ισραήλ. Πολύ τρίποντο (10 στα 34) και επιθέσεις δίχως λογική. Υπήρχε ο... άμοιρος ο Μέρφι ο οποίος πάλευε μόνος του (24 με 9 ριμπάουντ και 3 τάπες). Αλλά μόνος του κόντρα σε μια ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Δύο στα δύο λοιπόν για το Ισραήλ και δύο ήττες για τους Φινλανδούς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Επειδή ήταν ομάδα. Καλύτερη ομάδα. Το Ισραήλ βρίσκει λύσεις και από άλλους παίκτες. Εν τέλει δεν είναι μόνο ο Κάσπι. Και το Ισραήλ τα πηγαίνει εξαιρετικά για την ώρα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ελιγιάχου. Δεν είναι μόνο οι πόντοι που έβαλε. Εκανε πάρτι με τα δίποντά του αλλά μοίρασε κι άλλες 6 ασίστ κατέβασε και 5 ριμπάουντ. Τι άλλο να κάνει δηλαδή.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γουίλσον. Τα έκανε όλα κόντρα στους Γάλλους, αλλά το... εργαλείο κόλλησε με το Ισραήλ. Σταμάτησε στους 6 με 3/9. Πολύ κακό παιχνίδι.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η τάπα του Οχαγιόν στον Κόπονεν και η αντεπίθεση με τον Κάσπι να πηγαίνει την διαφορά στους 10 και ουσιαστικά να τελειώνει το παιχνίδι στην δ' περίοδο.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Μα φυσικά τη νίκη. Κυρίως όμως το γεγονός ότι διαπίστωσαν πως μπορούν και χωρίς τον Κάσπι. Το Ισραήλ είναι καλή ομάδα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Φινλανδία όλο το ματς. Δεν τους βγήκαν τα σουτ, δεν τους βγήκε το παιχνίδι. Αυτοί είναι οι Φινλανδοί. Take it or leave it.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 31-46, 54-62, 66-79