Για το 3-0 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Φάνης Παναγιώτου
Συνεχίζεται η δράση στα playoffs της Basket League, με τους Άρη & ΠΑΟΚ να φιλοξενούν Ολυμπιακό & Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Το τζάμπολ της ημέρας θα γίνει με την αναμέτρηση Άρης - Ολυμπιακός (02/06, 18:30, Novasports 3). Οι “κίτρινοι” βρίσκονται πίσω με 2-0 στις νίκες και στόχος τους είναι να μειώσουν τη σειρά ή τουλάχιστον να βελτιώσουν την εικόνα τους, η οποία ήταν απογοητευτική στο ΣΕΦ. Βέβαια, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις απουσίες που ταλαιπωρούν τον Άρη, με τα προβλήματα να μεγαλώνουν, αφού ο Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολογίζει στους Αντεγκμπόγιε, Νέιμικ, Καραθανάση και Σίμτσακ ενόψει του Game 3, αν κι ο τελευταίος θα δοκιμάσει να παίξει λόγω της λειψανδρίας.

Με απουσίες θα παραταχθεί κι ο Ολυμπιακός. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Βασίλη Σπανούλη και του Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο πρώτος έμεινε στην Αθήνα για λόγους ξεκούρασης, ενώ ο Αμερικανός δεν ταξίδεψε λόγω ενός τραβήγματος που υπέστη.

ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-0
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί και το άλλο ματς της ημέρας, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (02/06, 20:30/Novasports 1). Ο “Δικέφαλος” θέλει να μειώσει τη σειρά σε 2-1, ενώ από την άλλη οι “πράσινοι” στοχεύουν στο 3-0, προκειμένου να περάσουν στους Τελικούς της Basket League. Αγωνιστικά, ο Εστεμπάν Μπατίστα δεν κατάφερε να ξεπεράσει στο 100% τη θλάση που τον ταλαιπωρεί κι έμεινε στην Αθήνα, αλλά το ευχάριστο για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τους συνεργάτες του είναι πως ο DJ Κούπερ είναι έτοιμος να βοηθήσει το “Τριφύλλι”, αφού ο τραυματισμός του αποδείχθηκε επιπόλαιος.

Από την άλλη, ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν υπολογίζει εκ νέου στον Τζούλιαν Βον, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει προπόνηση (σ.σ. ενοχλήσει στον γαστροκνήμιο). Αντίθετα, κανονικά θα παίξει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.