Οι Γκιστ & Σλότερ στο gazzetta.gr (vids)

Γιάννης Ράμμας
Οι Γκιστ & Σλότερ μίλησαν στο gazzetta.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 2015, τι ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό κι αν τους τρομάζει ή όχι η πιθανότητα αποκλεισμού στην Ευρωλίγκα.

Κύπελλο Ελλάδος Νο.16, τίτλος Νο.57 και συνεχίζει! Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο στη συλλογή του, η οποία εμπλουτίζεται ανελλιπώς απ' το 1996 και μετά.

Οι Γκιστ & Σλότερ μίλησαν στο gazzetta.gr για την τρελή διαδρομή απ' τον κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα απέναντι στον Ολυμπιακό στη φάση των «8» του θεσμού και πού μπορεί να 'ναι το τέρμα της.

-Απ' το κάρφωμα του Μπατίστα μέχρι εδώ. Τι διαδρομή, ε;
ΓΚΙΣΤ: Ναι, ναι. τις προηγούμενες αναμετρήσεις νικήσαμε στην εκπνοή. Είναι ωραίο συναίσθημα να 'χεις κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Πρέπει να συγχαρούμε τον Απόλλωνα Πάτρας, αγωνίστηκαν καλά, δυνατά. Έφτασαν μέχρι εδώ, επομένως είναι ένα βήμα μπροστά γι' αυτούς. Επομένος στόχος μας είναι η πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας.
ΣΛΟΤΕΡ: Τρελή διαδρομή! Η πρώτη αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό τα 'χε όλα και νικήσαμε στην εκπνοή με το κάρφωμα του Εστεμπάν, μετά είχαμε δύσκολη αποστολή απέναντι στον ΠΑΟΚ και τώρα η κατάκτηση του τροπαίου μπροστά στο κοινό μας είναι κάτι το ξεχωριστό.

-Άλμπα Βερολίνου, Απόλλων Πάτρας, Ερυθρός Αστέρας. Συνδέονται μεταξύ τους;
ΓΚΙΣΤ: Κάθε αναμέτρηση είναι διαφορετική. Επομένως προετοιμάζεσαι κι αναλόγως. Μία-μία τη φορά. Δε σχετίζονται μεταξύ τους. Μπορείς να νικήσεις την καλύτερη ομάδα και μετά να χάσεις απ' τη χειρότερη. Ούτε από ψυχολογικής πλευράς. Πρέπει να προετοιμαστούμε εν όψει Ερυθρού Αστέρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Είναι διαφορετικό και το κίνητρο. Σίγουρα οφείλαμε να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο, αλλά όχι για να μας τονώσει το ηθικό εν όψει Ερυθρού Αστέρα. Καμία σχέση μεταξύ τους. Έτσι είναι το μπάσκετ. Άλλες φορές νικάς, άλλες όχι. Εμείς κοιτάμε πώς θα κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους. Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδος, επομένως είναι μία καλή αρχή.
ΣΛΟΤΕΡ: Σίγουρα, ναι. Μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση εν όψει Ερυθρού Αστέρα μετά την ήττα απ' την Άλμπα Βερολίνου, η οποία μας έριξε κάπως από ψυχολογικής πλευράς. Αλλά τώρα πήραμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κι έχει ανέβει η ψυχολογία μας πάλι.

-Και τώρα Pionir, Ερυθρός Αστέρας κι εμμέσως... Ολυμπιακός, λόγω της σχέσης των φίλων των δύο ομάδων.
ΓΚΙΣΤ: Ξέρω πώς είναι η Pionir (σ.σ. Παρτιζάν 2010-11), είναι ωραία. Ξέρω για τη σχέση του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι απλώς μία αναμέτρηση. Σημαντική μεν, αλλά απλώς μία αναμέτρηση. Χρειαζόμαστε τη νίκη για την πρόκριση και μέχρι εκεί. Δεν είναι τίποτα περισσότερο. Έτσι είναι όλες στην Ευρωλίγκα.
ΣΛΟΤΕΡ: Ο ΝτεΜάρκους (σ.σ. Νέλσον) επίσης ήταν παίκτης του Ερυθρού Αστέρα τα τελευταία χρόνια κι ενημέρωσε κάποιους από εμάς για το πώς θα 'ναι. Ξέρω για τη σχέση του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό και πόσο εχθρική θα 'ναι η ατμόσφαιρα, αλλά έχουμε τον χαρακτήρα να κερδίσουμε την αναμέτρηση και να πετύχουμε το στόχο μας.

-Τρομάζει κανέναν σας η πιθανότητα του αποκλεισμού;
ΓΚΙΣΤ: Τι να με τρομάζει; Όχι. Έτσι είναι το μπάσκετ. Διασκέδαση. Παίζουμε μπάσκετ και το διασκεδάζουμε. Δε με τρομάζει κάτι.
ΣΛΟΤΕΡ: Δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Δεν πρέπει να φοβάσαι για οτιδήποτε. Πρέπει να 'σαι αισιόδοξος, ν' αγωνιστείς σκληρά και ν' αφήσεις την ψυχή σου στο παρκέ. Αν το κάνουμε, θα 'μαστε νικητές.

-AJ, είχες την ευκαιρία για την πρόκριση, αλλά αστόχησες στο τελευταίο σουτ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. Πώς σκέφτεται ένας σουτέρ; Ψάχνεις την εξιλέωση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα;
Εγώ θέλω τη νίκη. Όπως κι αν έρθει. Δεν ανησυχώ για εμένα πόσους πόντους θα σκοράρω. Είναι ομαδικό άθλημα, επομένως κοιτάω να κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει. Αστόχησα στο τελευταίο σουτ τις προάλλες, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Άλλα τα βάζεις κι άλλα όχι.

-Και κάτι τελευταίο, πάλι για εσένα AJ. Σ' έχουμε δει στα Social Media να μιμείσαι μόνος ή μαζί με συμπαίκτες σου σκηνές από διάφορες ταινίες, όπως Training Day & Rush Hour. Έχεις κάποια ταινία γι' ό,τι ζείτε τώρα με την κατάκτηση του τροπαίου;
Hardball! «We're going to the ship (σ.σ. championship)». Ε, λοιπόν, το κερδίσαμε!