Το πλάνο της νίκης της ΑΕΝΚ και οι πανηγυρισμοί (pic+vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Το προπονητικό επιτελείο της Νέας Κηφισιάς είχε «διαβάσει» τέλεια το ματς με τον Ολυμπιακό και ο πίνακας στην αίθουσα του βίντεο αναφέρει τα μυστικά.

Η ΑΕΝΚ πήρε μία δίκαιη νίκη επί του Ολυμπιακού με όλους όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση να αναφέρουν την τέλεια προετοιμασία που είχε κάνει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους συνεργάτες του. Στην αίθουσα όπου βλέπουν βίντεο και συζητούν τα... του αντιπάλου οι παίκτες της Νέας Κηφισιάς υπήρχε ο πίνακας με τον τρόπο που είχε επιλέξει το προπονητικό τιμ της ομάδας να αναχαιτίσει την επίθεση του Ολυμπιακού.

Το βασικό «όπλο» των Πειραιωτών είναι το pick 'n' roll και πάνω σε αυτό υπήρχαν ξεκάθαρες οδηγίες.

Οδηγία 1: Όταν το σκριν το κάνει «τεσσάρι», το γκαρντ περνάει κάτω από τον σκρίνερ και αλλάζουμε μαρκαρίσματα.

Οδηγία 2: Στο picn 'n' roll με τον Σπανούλη (σ.σ καλός σουτέρ, περνάμε από πάνω και ο ψηλός βγαίνει παράλληλα. Αν γίνει στα τελευταία δευτερόλπετα της επίθεσης τότε παίζουμε «κόκκινο» (σ.σ επιθετική αλλαγή μαρκαρίσματος). Επιμένουμε να οδηγούμε τον Σπανούλη προς το σκριν και όχι μακριά από αυτό.

Οδηγία 3: Στο picn 'n' roll με τον Λαφαγέτ (σ.σ καλός σουτέρ), περνάμε από πάνω και ο ψηλός βγαίνει παράλληλα.

Οδηγία 4: Στο picn 'n' roll με τον Σλούκα (σ.σ καλός σουτέρ), περνάμε από πάνω και ο ψηλός βγαίνει παράλληλα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα θέλουμε να κάνει ντρίμπλα με το δεξί του χέρι.

Οδηγία 5: Στα pick 'n' roll με τους Μάντζαρη και κατσίβελη (σ.σ που δεν είναι καλοί σουτέρ), ο γκαρντ περνάει κάτω από τον σκρίνερ (σ.σ ρισκάροντας το σουτ).

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

1. Παίξτε «επιθετικά» και με ενθουσιασμό.

2. Και οι 5 παίκτες κάνουμε μπλοκ άουτ

3. Χρησιμοποιήστε τα ομαδικά φάουλ έξυπνα.

4. Αμυνθείτε μέσα από τη γραμμή των τριών πόντων. Περιορίστε τις περιστροφές.

Την ακόλουθη φωτογραφία ανέρτησε στο twitter o χρήστης, Sdog Pick n' Scroll...

Δείτε πως πανηγύρισαν τη νίκη στα αποδυτήρια της ΑΕΝΚ: