Mundobasket 2014 - Ολοκληρώνεται η φάση των «8»

Φάνης Παναγιώτου
ΗΠΑ και Λιθουανία… έκλεισαν θέση για την τετράδα του Mundobasket 2014 και σήμερα (10/09) θα βγει και το δεύτερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης.

Το πρώτο τζάμπολ της ημέρας γίνεται στις 19:00 με τη Σερβία -που άφησε εκτός συνέχειας την Εθνική μας ομάδα- να αντιμετωπίζει τη Βραζιλία, η οποία εντυπωσίασε κόντρα στην Αργεντινή και γενικά έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στην έως τώρα πορεία της στο τουρνουά. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ κανένα ρόλο δεν πρόκειται να παίξει και η μεταξύ τους αναμέτρηση στον πρώτο γύρο του Mundobasket 2014. Πλέον πρόκειται για νοκ άουτ ματς και τα πάντα είναι διαφορετικά, με το παιχνίδι ανάμεσα στη Σερβία και τη Βραζιλία να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Αντίθετα, στον έτερο προημιτελικό της ημέρας οι πιθανότητες είναι σίγουρα υπέρ των διοργανωτών Ισπανών. Το τζάμπολ του αγώνα είναι προγραμματισμένο για τις 23:00 και οι Γάλλοι γνωρίζουν πως είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ικανοί για την έκπληξη, αφού μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Αγωνιστικά το μοναδικό πρόβλημα ακούει στο όνομα… Πάου Γκασόλ, που πρόσφατα δήλωσε πως δεν βρίσκεται στο 100%, λογικά όμως θα βρεθεί κανονικά στο παρκέ. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο πλαίσιο του πρώτου γύρου, με τους Ισπανούς να φτάνουν εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

19:00 Σερβία - Βραζιλία (ΑΝΤ1 & OTE TV Sport 3)
23:00 Γαλλία - Ισπανία (OTE TV Sport 3)