Δύσκολα θα έχει πρόβλημα με Εθνική ο Καλάθης

Gazzetta team
Οπως όλα δείχνουν, ο Καλάθης που βρέθηκε ντοπαρισμένος στο ΝΒΑ, δεν θα έχει πρόβλημα να ενισχύσει την Εθνική στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Παρότι ως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα του Καλάθη σε σχέση με την Εθνική ομάδα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άσος των Γκρίζλις δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει θέμα με τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, καθώς άλλοι κανόνες υπάρχουν στο ΝΒΑ και άλλοι στη ΦΙΜΠΑ.

Επίσης πρέπει να διαπιστωθεί εάν η απαγορευμένη ουσία που του ανιχνεύθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία με 20 αγωνιστικές στο ΝΒΑ, είναι απαγορευμένη και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ.

Υπέρ της συμμετοχής του Καλάθη συνηγορεί και το δεδικασμένο του Τούρκογλου, έστω κι αν υπάρχει μία διαφορά. Στις 13/2/13 ο Τούρκος παίκτης βρέθηκε θετικός σε αγώνα του ΝΒΑ και τιμωρήθηκε κι εκείνος για 20 αγώνες όπως ο Έλληνας διεθνής παίκτης. Με την υπόθεση, όμως, δεν ασχολήθηκε η ΦΙΜΠΑ και αγωνίστηκε κανονικά στο Μουντομπάσκετ.

Η μοναδική ήταν ότι ο Τούρκογλου πρόλαβε να εκτίσει την ποινή του μέσα στη σεζόν, ενώ ο Καλάθης θα τη συνεχίσει και στην επόμενη περίοδο...

Από εκεί και πέρα υπάρχει το θεωρητικό ερώτημα, εάν ο Καλάθης θα κληθεί στην Εθνική παρά το ντοπάρισμα του, αλλά και αν ο ίδιος αποδεχθεί την πρόσκληση!