Σβεντ: «Ο Μπαρτζώκας ξέρει πώς να κερδίζει την Euroleague»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Αλεξέι Σβεντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Χίμκι όμως ξεκαθάρισε ότι οι πόρτες του ΝΒΑ παραμένουν... ορθάνοιχτες.

Η Χίμκι επιστρέφει στην Euroleague ως φιναλίστ της VTB United League, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Αλεξέι Σβεντ ως το 2020. Με αυτό τον τρόπο οι Ρώσοι «έδεσαν» τον σούπερ σταρ τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 29άχρονος γκαρντ αγωνίστηκε για μία εξαετία στην ΤΣΣΚΑ (2006-2012), ακολούθως έκανε το βήμα στο ΝΒΑ (Τίμπεργουλβς, Σίξερς, Νικς, Ρόκετς) και επέστρεψε στην Ευρώπη το 2015, υπογράφοντας ένα μυθικό συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που έφταναν τα 3.5 εκ. ευρώ ετησίως.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αναδείχτηκε MVP του EuroCup και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης για το 2017 ενώ με δηλώσεις του στο championat.com αναφέρθηκε στην προοπτική να επιστρέψει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. «Δεν έκλεισα καμία πόρτα με το νέο συμβόλαιό μου. Περίμενα προτάσεις από τις ΗΠΑ. Υπήρχαν κάποιες επιλογές όμως δεν μου ταίριαζε κάποια από αυτές. Μου αρέσουν τα πάντα στη Χίμκι: Ο ρόλος μου στην ομάδα και η πόλη ενώ έχω κοντά μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα τονίζοντας: «Είναι ο προπονητής που ξέρει πώς να κερδίζει την Euroleague και να πηγαίνει στο Final 4».