Αποσύρει τις φανέλες των Νοτσιόνι και Τζινόμπιλι η Αργεντινή!

Νίκος Καρφής
H ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε να αποσύρει τις φανέλες των Μανού Τζινόμπιλι και Αντρές Νοτσιόνι για να τους τιμήσει για την προσφορά τους στην ομάδα.

Οι Μανού Τζινόμπιλι και Αντρές Νοτσιόνι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την εθνική Αργεντινής, πανηγυρίζοντας πολλές επιτυχίες με μεγαλύτερη από όλους το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), ενώ 4 χρόνια αργότερα πήραν το χάλκινο στο Πεκίνο (2008).

Οι δύο τους πήραν τη δύσκολη απόφαση να μην ξαναφορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, κάνοντας την τελευταία τους συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όμως η προσφορά τους δεν μπορούσε να παραγνωρισθεί από την ομοσπονδία της χώρας, η οποία αποκάλυψε πως θα αποσύρει τις φανέλες με τον αριθμό «5» (Τζινόμπιλι) και τον αριθμό "13" (Νοτσιόνι).

«Πήραμε την απόφαση με μοναδικό σκοπό να δείξουμε πως αναγνωρίζουμε τους δύο παίκτες και όσα προσέφεραν στην εθνική ομάδα για παραπάνω από μιάμιση δεκαετία, έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες που έφεραν την άνθηση του αθλήματος στην Αργεντινή. Άφησαν πίσω τους μια τεράστια κληρονομιά"αυτή είναι μόνο η αρχή του πλάνου που υπάρχει. Θα αποσύρουμε κι άλλες φανέλες στην πορεία. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που τίμησαν με την παρουσία και την προσφορά τους την εθνική ομάδα. Υπάρχουν πολλά χρόνια ιστορίας πίσω τους. Η αρχή έγινε με τον "Τσάπου" και τον Μανού, αλλά θα υπάρξει συνέχεια», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.