Αφιέρωμα της Euroleague στον Ομπράντοβιτς με 5 φωτογραφίες (pics)

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε για ένατη φορά την Euroleague και οι διοργανωτές με τη βοήθεια πέντε φωτογραφιών ανέδειξαν το μεγαλείο του.

Οι εννέα τίτλοι του Σέρβου προπονητή μοιάζουν ακατάρριπτοι για οποιονδήποτε ασχολείται με το μπάσκετ. Η Euroleague προχώρησε σε αφιέρωμα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με τη Φενέρμπαχτσε πριν λίγες μέρες.

Πλέον έχει κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague με πέντε διαφορετικές ομάδες κι έτσι οι διοργανωτές με πέντε φωτογραφίες και ισάριθμες λεζάντες, τον αποθέωσαν.

Ο Ομπράντοβιτς έχει συμμετέχει σε 16 Final 4, έχει παίξει σε 11 τελικούς και έχει νικήσει στους 9 από αυτούς. Το ποσοστό επιτυχία τους είναι στο 81.8% σε τελικούς!

Ο Ομπράντοβιτς έχει οδηγήσει στον τίτλο πέντε διαφορετικές ομάδες. Παρτιζάν, Χοβεντούτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε.

Μόνο ένας σύλλογος έχει κατακτήσει τον τίτλο ίδιες φορές με αυτόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επίσης σηκώσει το τρόπαιο εννιά φορές.

Ο Ομπράντοβιτς χάρισε τον πρώτο τίτλο Euroleague σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Παρτιζάν το 1992, Χοβεντούτ το 1994 και Φενέρμπαχτσε το 2017.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει τις περισσότερες φορές τον τίτλο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη η προπονητή από το 1958 που ξεκίνησε η διοργάνωση.