Το πλάνο Τζέιμς, οι δυσκολίες με Σλούκα και οι περιπτώσεις Τζάκσον-Ράις!

Γιώργος Κούβαρης
Μετά την εξέλιξη της υπόθεσης με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση και μαζί με τον Τσάβι Πασκουάλ εξετάζουν την καλύτερη δυνατή λύση για το «πράσινο» ρόστερ.

Λένε ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και κάπως έτσι σκέφτονται στον Παναθηναϊκό όσον αφορά το ρόστερ της επόμενης ημέρας! Για την ακρίβεια... αλλάζει, αλλά αλλάζει λίγο. Μετά και τη νέα συνάντηση που είχαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Τσάβι Πασκουάλ, αποφάσισαν να κινηθούν στο ίδιο μοτίβο και να προχωρήσουν σε λίγες και ουσιαστικές κινήσεις, με γνώμονα την επιστροφή της ομάδας στο Final 4 της EuroLeague.

Όπως δήλωσε τις τελευταίες ημέρες ο Καταλανός τεχνικός, ο Μάικ Τζέιμς είναι ένας παίκτης που υπολογίζει (πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που θέλει να τον χρησιμοποιήσει στο «δύο» και όχι στον «άσο»), το κλίμα έχει αλλάξει μετά τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου. Μια πρόταση εφάμιλλη και ελαφρώς βελτιωμένη με τα χρήματα που έλαβε τη φετινή σεζόν (σ.σ. περίπου 900.000 ευρώ) αν και ο ίδιος θέλει να «ψαχτεί» για το ΝΒΑ και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάει πολύ... πίσω τον προγραμματισμό του Παναθηναϊκού. Άλλωστε οι «πράσινοι» θέλουν να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν το ρόστερ τους και να εκμεταλλευτούν τους διαθέσιμους παίκτες από το πρώτο ράφι. Όπως μεταδίδουν οι Ιταλοί ο Τζέιμς ζητάει 1,5 εκατομμύρια ευρώ από την Αρμάνι, ποσό που δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε ο Παναθηναϊκός.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ρωσία – Νέα Ζηλανδία (21+).

Από εκεί και πέρα. Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να αποτελεί... διακαή πόθο ωστόσο είναι από δύσκολο έως και αδύνατον να φορέσει τα «πράσινα». Προτεραιότητα είναι η παραμονή του στη Φενέρ, ειδικά από τη στιγμή που αποχωρήσει ο Μπογκντάνοβιτς με προορισμό το ΝΒΑ. Πάντως, και παρά την δελεαστική προσφορά του Παναθηναϊκού (περίπου 4,5 εκ. ευρώ για τρία χρόνια που είχε κάνει και η οποία ισχύει) ο διεθνής γκαρντ δύσκολα θα γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ.

Και πάμε στις πιο εφικτές λύσεις. Ο Άαρον Τζάκσον έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αποτελεί την ιδανικότερη λύση για τη θέση του παίκτη πίσω από τον Νικ Καλάθη. Μπορεί η τιμή του να είναι πολύ αλμυρή, μπορεί να αποτελεί στόχο πολλών ομάδων της EuroLeague, αλλά βρίσκεται και πολύ ψηλά στη λίστα του Πασκουάλ. Ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργεί εξίσου αποτελεσματικά και ο οποίος έλειπε από το «πράσινο» ρόστερ (όσον αφορά το στυλ και τα χαρακτηριστικά) κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του Τζάκσον, αφού είναι παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του Καταλανού. Βέβαια η Εφές έχει κάνει ήδη την πρώτη προσέγγιση στον παίκτη και αν και εφόσον τον θέλει πραγματικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κινηθεί πολύ άμεσα!

Στα υπ' όψιν υπάρχει και ο Ταϊρίς Ράις ο οποίος ωστόσο δεν είχε καλή σεζόν συνολικά στην Μπαρτσελόνα. Βέβαια η περίπτωσή του συνδυάζεται άμεσα με αυτή του Μάικ Τζέιμς, αφού θα εξεταστεί περισσότερο μόνο στην περίπτωση που δεν ανανεώσει ο Αμερικανός στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί παίκτης πίσω ως... αντί-Φελντέιν (μιας και δεν πρόκειται να συνεχίσει ο Δομηνικανός), ο Περπέρογλου θα απασχολήσει πολύ τους «πράσινους» ενώ οι υπόλοιπες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος μιλώντας στο gazzetta.gr είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα θα γίνει κίνηση και για Έλληνες παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Μήτογλου, ο οποίος επιστρέφει τον Ιούλιο στην Ελλάδα, διάστημα που θα δρομολογηθούν και οι όποιες εξελίξεις.