Antetokounbros σε Φασούλα-Κακιούζη: «Η Εθνική σας χρειάζεται!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Συζητώντας με τους παλαίμαχους διεθνείς άσους, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κωλυσιεργία στο θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού κι ευχήθηκαν να πλαισιωθεί η Εθνική ομάδα από βετεράνους, που έχουν φορέσει τη φανέλα της.

Το συναπάντημα των τριών γενεών του ελληνικού μπάσκετ στη Νέα Υόρκη, για το ιστορικό event που οργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cosmos FM, ήταν η αφορμή για μία χαλαρή συζήτηση των αδελφών Αντετοκούνμπο, που θα ενισχύσουν την Εθνική ομάδα στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου) με τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Μιχάλη Κακιούζη.

Οι τέσσερις τους, που μαζί με τους γονείς των Antetokounbros, Βερόνικα και Τσαρλς, ήταν τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο VIP room του γηπέδου στο πανεπιστήμιο Adelphi και μετά τις πρώτες αναγνωριστικές κουβέντες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη νέα πρόκληση της «επίσημης αγαπημένης».

Ο Γιάννης και ο Θανάσης μάλιστα, που εξέφρασαν εξ' αρχής το σεβασμό τους στην προσφορά και των δύο στο ελληνικό μπάσκετ και τους μίλησαν στον πληθυντικό («κύριε Παναγιώτη και κύριε Μιχάλη»), δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για την διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, oι δύο διεθνείς παίκτες σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας (25 Ιουλίου), η ομοσπονδία δεν έχει επιλέξει ακόμη τον αντικαταστάτη του Φώτη Κατσικάρη και συζητώντας με τον πρώην αρχηγό και τον παλαίμαχο σέντερ της «γαλανόλευκης», συμφώνησαν ότι θα ήταν ευχής έργον να τους δουν στο άμεσο μέλλον σε κάποιο πόστο της Εθνικής ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα και οι δύο υποστήριξαν ότι η ανανέωση της Εθνικής ομάδας δεν πρέπει να συντελεστεί μόνο στο έμψυχο δυναμικό, αλλά να συνδυαστεί και με την αξιοποίηση των παλαίμαχων άσων με σπουδαία προσφορά (όπως ο Φασούλας και ο Κακιούζης) σε καίρια πόστα (γενικός διευθυντής και τεχνικό επιτελείο), για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναγίνει η μπασκετική δύναμη του παρελθόντος και να διεκδικήσει και πάλι μεγάλες διακρίσεις.

Την παραπάνω άποψη, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, την έχουν μεταφέρει σε ανύποπτο χρόνο και σε άλλο βετεράνο άσο του παρελθόντος, με τον οποίο διατηρούν πιο στενή επαφή. Η συνάντησή τους με τον Φασούλα και τον Κακιούζη στην Αμερική και η κουβέντα που ανοίχτηκε γύρω από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που παραμένει ακόμη χωρίς προπονητή, βοήθησαν στο να εξωτερικεύσουν και πάλι τις σκέψεις τους.