Μπάσκετ συνέπειας και σοβαρότητας

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ξεχώρισε τα στοιχεία που του άρεσαν στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη και εκφράζει το παράπονο του για την αντιμετώπιση του κόσμου.

Μπαίνοντας στην αναμέτρηση με τον Άρη, ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού είχε δύο και μόνο στόχους. Να παίξει καλό μπάσκετ και να μην υπάρξει τραυματισμός.

Με 50% επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός απέναντι στους Θεσσαλονικείς αφού όσοι βρεθήκαμε στο ΣΕΦ (τραγικά λίγοι, αλλά θα επανέλθω παρακάτω) είδαμε πολύ καλό μπάσκετ, αλλά μας έφυγε κι η ψυχή όταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπεσε στο έδαφος. Ειλικρινά αυτά τα 100 περίπου δευτερόλεπτα και ο πανικός που επικρατούσε ακόμη και στον πάγκο του Άρη, μου φάνηκαν ώρες.

Τέλος καλό, όλα καλά με τον Ιωάννη οπότε πάμε στο παιχνίδι…

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Προσωπικά με εντυπωσίασαν αρκετά πράγματα από την αναμέτρηση με τον Άρη, οπότε απλά τα ρίχνω στο «τραπέζι» και τα σχολιάζετε όπως επιθυμείτε.

Η άμυνα που έπαιξαν πάνω στον Κάμινγκς οι Μάντζαρης και Γκριν ήταν αποπνικτική. Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη είχε 6 πόντους στους πρώτους 11 της ομάδας του. Στη συνέχεια ο αμυντικός έπαιζε «deny» (απαγόρευση της πάσας σε αυτόν) κόβοντας τελείως τον Κάμινγκς από την επίθεση. Για να το κατανοήσετε καλύτερα παιζόταν ένα ματς 4on4 αφού οι υπόλοιποι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν είχαν ευχέρεια να περάσουν τον αντίπαλό τους, να δημιουργήσουν ρήγμα κι έτσι Μάντζαρης κι ο Γκριν δε χρειαζόταν ποτέ να δώσουν βοήθεια.

Εντυπωσιάστηκα από την διάρκεια της καλής απόδοσης, της πιεστικής άμυνας, της σοβαρότητας και γενικά του καλού μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός. Δεν είναι καθόλου εύκολο με τη διαφορά στο 20+ να παίζεις με το ίδιο πάθος (ειδικά στην άμυνα). Παίκτες έμπαιναν, έβγαιναν, αλλά όλοι συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα ο ρυθμός να μην αλλάζει.

Θαρρείς και ο Πάτριγκ Γιανγκ επέστρεψε από απαγωγή των εξωγήινων. Εδώ και 15 μέρες είναι άλλος παίκτης και κυρίως, άλλος άνθρωπος. Ανέκαθεν υποστήριζα πως ένας παίκτης χρειάζεται δύο σερί καλά παιχνίδια για να ανακάμψει αγωνιστικά και ψυχολογικά κι ο Γιανγκ με δικαιώνει. Μακάρι να δούμε αυτόν τον Γιανγκ στο Final 4. Η αλήθεια είναι πως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου παρά το «καλό φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται.

Μου άρεσε ο Βασίλης Καββαδάς. Δεν ξέρω αν είχε επιπλέον κίνητρο απέναντι στην τέως ομάδας του, αλλά κι έτσι να ‘ναι καλώς έπραξε. Ο Έλληνας σέντερ μόνο με τα μούσκουλα του Γιανγκ είχε πρόβλημα. Μιλουτίνοφ και Μπιρτς , τους έφθειρε όποτε ήθελε με καλάθια ή φάουλ.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πριν το Game 5 μου ζήτησαν προσωπικά 74 εισιτήρια (φυσικά δεν τα βρήκα).

Πριν το ματς με τον Άρη μου ζήτησαν τα κλασικά 4 από ανθρώπους που έχουν έρθει στο 80% των αγώνων και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Μετά την πρόκριση στο Final 4 το facebook πλημμύρισε από περηφάνια, συγκίνηση, λατρεία, «μόνο εσύ Θρύλε μου», αλλά με τον Άρη δε μαζεύτηκαν περισσότεροι από 2000 άνθρωποι.

Αυτό ήταν το «ευχαριστώ» του κόσμου στην προσπάθεια του Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Σφαιρόπουλου, των Αγγελόπουλων.

Το έχω αναφέρει, το επαναλαμβάνω και δυστυχώς θα χρειαστεί να το ξαναπώ στο μέλλον πολλές φορές.

Η συγκεκριμένη ομάδα δεν αντιμετωπίζεται στοιχειωδώς από τους ίδιους της τους οπαδούς οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι μεταγραφές και τίποτα άλλο.

Αν μου πει κάποιος ότι το ματς ήταν Τετάρτη θα του θυμίσω με την Εφές ήταν Τετάρτη, Παρασκευή και Τρίτη.

Φυσικά δεν είχα την απαίτηση να έχει 8.000 κόσμο, αλλά λιγότερο από 2.000 είναι ντροπή. Και να ξέρετε πως οι παίκτες το συζητούν αυτό μεταξύ τους στα αποδυτήρια.

ΥΓ: Την άλλη εβδομάδα θα διαβάσετε τα εξής… έγκυρα αποκλειστικά. Ο Μάντζαρης στους Ρόκετς, Ο Πρίντεζης κοντά στην Ζαλγκίρις, ο Σπανούλης κλείνει στη Φουενλαμπράδα και ο Παπανικολάου στην Παρί Σεν Ζερμέν για τη θέση του αμυντικου χαφ επειδή τρέχει πολύ.

Συμβαίνει πάντα πριν από κρίσιμα ματς του Ολυμπιακού, οπότε σας προετοιμάζω.

ΥΓ 2: Δύσκολο να καμουφλάρουν τον ενθουσιασμό τους για το Final 4 κάποιοι παίκτες κι ας τους φωνάζει ο Σφαιρόπουλος πως πρέπει να σκέφτονται μόνο τον Άρη.

ΥΓ 3: Η αλαζονεία είναι ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Στη Μόσχα παίζουν μαζί της…

ΥΓ 4: Ο Αγραβάνης 8 ριμπάουντ, ο Γκριν 6 ασίστ, ο Μαντζαρης 6 ριμπάουντ, ο Γιανγκ 3/3 βολές, ο Ολυμπιακός 16/19 βολές. Ασυνήθιστα, αλλά πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία.