Αρμάνι - Ολυμπιακός 99-83 (pics & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Η Αρμάνι (6-13) νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό (13-6) με 99-83 με τους Πειραιώτες να παίζουν αστεία άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία να πιάσει κορυφή με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ.

Η Αρμάνι σκόραρε με όποιον τρόπο επιθυμούσε αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού άφησαν την καλή τους άμυνα στον Πειραιά και η νίκη των Ιταλών με 99-83 ήταν απολύτως δίκαιη. Οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν καλά, ήταν άστοχοι και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό. Ο Ολυμπιακός μετά από Μακάμπι και Γαλατάσαραϊ έχασε από μία ακόμη ομάδα που φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και ταυτόχρονα δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Κάουνας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους». Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τα πάντα σε άμυνα κι επίθεση, οι ψηλοί (Μπιρτς και Μιλουτίνοφ) το ίδιο κι έτσι το σκορ ήταν 10-19 στο 8'. Κλειδί σε αυτό το διάστημα ήταν τα 8 επιθετικά ριμπάουντ των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Στην δεύτερη περίοδο πάντως η κατάσταση άλλαξε άρδην. Η Αρμάνι ήταν αυτή που σκόραρε σε δεύτερες επιθέσεις, οι ΜακΛιν και Ντράγκιτς σκόραραν με ευκολία κι έτσι το προβάδισμα άλλαξε (37-30, 17΄). Οι Πειραιώτες έκλεισαν τουλάχιστον καλά το ημίχρονο και ισορρόπησαν το σκορ.

Στην τρίτη περίοδο οι ομάδες συμβάδιζαν. Από τη μία ο Μάντζαρης με 3/3 τρίποντα και από την άλλη οι Ιταλοί σκόραραν με ευκολία οπότε το τρίποντο του Νταβίντ Πάσκολο τους έβαλε μπροστά με 6 πόντους διαφορά (67-61, 30').

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και αυτό αποτελεί το σήμα κατατεθέν τους. Ο Πάσκολο σκόραρε με όποιο τρόπο ήθελε απέναντι στην κακή άμυνα των Πειραιωτών ενώ στην άλλη πλευρά υπήρχαν βιαστικές επιλογές και λάθη (79-72, 35'). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέχεια παρέδωσαν... πνεύμα, με τους Ιταλούς να ανεβάζουν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με το άκουσμα της κόρνας της λήξης (99-83).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι ήταν ανώτερη στα δίποντα (64.6%-47.7%), στις ασίστ (21-15) στα λάθη (9-16) και κυρίως οι περισσότεροι από τους 99 πόντους ήρθαν χωρίς κόπο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νταβίντ Πάσκολο σε 17:28 είχε 15 πόντους (όλους από το 29΄κι ύστερα) με 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/4 βολές. Ακόμη πήρε 6 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε τραγική βραδιά ο Ματ Λοτζέσκι που έμεινε άποντος έχοντας 0/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα. Δε βοήθησε ο Βασίλης Σπανούλης (8π. με 3/10 σουτ, 3ρ. 4ασ. και 5λ.) φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 73-72 (34') ο Ουότερς έκανε καθαρό αντιαθλητικό φάουλ και η Αρμάνι βρήκε 4 εύκολους πόντους στέλνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους. Ακολούθησε λάθος και νέο καλάθι του Πάσκολο κι εκεί έληξε το ματς.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Κρούνισλαβ Σιμόν τελείωσε με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο Μίλαν Μάτσβαν με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι τα 20 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός το γεγονός πως από αυτά τα 20 επιθετικά που μάζεψε, πήρε ελάχιστο σκορ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Ουότερς πάσαρε ψηλά στον Μπιρτς, ο Καναδός άρπαξε τη μπάλα στον αέρα και κάρφωσε στο καλάθι της Αρμάνι.

Εντυπωσιακό κι ένα κάρφωμα του ΜακΛιν στο δεύτερο δεκάλεπτο που κέρδισε τον Μπιρτς και τελείωσε δυνατά τη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 41-41, 67-61, 99-83