Ο Άρης φωνάζει, η ΦΙΜΠΑ τους ορίζει

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Πατρίκ Κομνηνός (CEO του Champions League της ΦΙΜΠΑ) βρέθηκε στο Nick Galis Hall και στο περιθώριο των δηλώσεών του για την πορεία της διοργάνωσης χαρακτήρισε δίκαιη την ένσταση του Άρη για τον αγώνα με την Μπάνβιτ. Την ίδια στιγμή οι δύο από τους τρεις διαιτητές που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα… σφύριζαν κανονικά!

«Η ένταση του Άρη είναι δίκαιη, θα υπάρξει απόφαση μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες από τον αθλητικό δικαστή της ΦΙΜΠΑ που αποτελεί ανεξάρτητο όργανο», είπε εν ολίγοις ο κ. Κομνηνός. Επί της ουσίας, ηγετικό στέλεχος της διοργάνωσης παραδέχθηκε ότι υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος στην Πάνορμο, αλλά η επιτροπή ορισμού διαιτητών της ΦΙΜΠΑ – μέσω των πράξεών της – μάλλον έδειξε το αντίθετο. Εκτός κι αν πρόκειται για αφέλεια.

Κι αυτό διότι οι δύο από τους τρεις διαιτητές του αγώνα Μπάνβιτ-Άρης «αγωνίστηκαν» κανονικότατα στη 12η μέρα της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης. Ο Ρουμάνος Marius Ciulin «σφύριξε» στον αγώνα Ρόζα Ράντομ-Βαρέζε ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (10/1). Ο δε Πολωνός Janusz Calik ήταν εκ των διαιτητών του αγώνα Χιμίκ-Οραντέα.

Δεν γνωρίζουμε αν η επιτροπή ορισμού διαιτητών του BCL επίσης αποτελεί αυτόνομο όργανο αλλά είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο, ο μεν CEO της διοργάνωσης να παραδέχεται το δίκαιο του Άρη και η δε επιτροπή να μην «επιβάλει» σιωπηρή τιμωρία στους διαιτητές που έκαναν εξόφθαλμα λάθη στον αγώνα Μπάνβιτ-Άρης. Πάντως, ο Γάλλος Nicolas Maestre είχε… ρεπό την 12η αγωνιστική της διοργάνωσης.